Наукові дослідження з питань удосконалення цифрової компетентності фахівців засобами інноваційних технологій навчання та підвищення їхньої кваліфікації в умовах сьогодення були висвітлені на Всеукраїнській науково-практичній конференції

 

18 травня 2023 року в режимі онлайн відбулася Всеукраїнська науково-практичної конференція «Формування цифрової компетентності суб’єктів освітнього процесу закладів освіти засобами інноваційних технологій навчання» в рамках Чотирнадцятої міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти – 2023», організаторами якої стала ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти».
На конференції педагогами України були висвітлені наукові дослідження з питань удосконалення цифрової компетентності фахівців засобами інноваційних технологій навчання та підвищення їхньої кваліфікації в умовах сьогодення.
Основними напрямками роботи конференції були:
1. Організація навчального інформаційно-цифрового простору в закладах освіти в умовах змішаного навчання.
2. Формування цифрової компетентності суб’єктів освітнього процесу засобами інноваційних методів навчання.
3. Застосування інноваційних технологій в освітньому процесі ЗВО.
4. Сучасні питання підвищення якості освіти у закладах освіти.

Олена Удалова, кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач сектору наукового забезпечення освітнього процесу відділу науково-методичного забезпечення підвищення якості освіти ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» висвітлила результати опитування  щодо використання цифрових інструментів у закладах освіти в умовах дистанційного навчання та окреслила проблеми та шляхи їх вирішення використання електронних ресурсів в освітньому процесі ЗВО в умовах змішаного навчання.

Вікторія Косик, директор центру освітнього консультування, ст. викладач ІПО Київського університету імені Бориса Грінченка визначила плюси та мінуси використання штучного інтелекту в освіті та продемонструвала методику його використання.
На конференції взяли участь не лише науково-педагогічні працівники закладів вищої освіти України, а й провідні педагоги закладів загальної середньої освіти, серед них: Ольга Богданова, учитель математики та інформатики вищої категорії, учитель-методист, методист вищої категорії, тренер ТОВ «Академії цифрового розвитку», тренер ГО «Центру освітніх ініціатив і інновацій», викладач програми Intel «Шлях до успіху», Google for Education Certified Trainer, тренер Нової української школи, яка запропонувала індивідуальну траєкторію цифрового розвитку педагога через опанування ним інноваційних цифрових технологій.
Роман Миколайчук, доцент кафедри інформаційно-аналітичних технологій Інституту інформаційно-комунікаційних та кібероборони Національного університету оборони України окреслив переваги та виклики для викладачів щодо використання цифрових технологій в освітньому процесі закладів оборонно-промислового комплексу України.

Особливо цікавим для усіх учасників конференції став виступ Віолетти Уліщенко, доктора педагогічних наук, завідувач Навчально-науковим центром безперервної професійної освіти НМУ імені О. О. Богомольця, в якому було продемонстровано практику використання інноваційних імерсійних технологій навчання в освітньому процесі майбутніх лікарів.
Марина Толмач, заступник декана факультету дистанційного навчання, викладач кафедри комп’ютерних наук Київського національного університету культури і мистецтв поділилася досвідом формування цифрової компетентності щодо створення цифрового навчального контенту в університеті.
Більше тисячі учасників взяли участь у конференції та отримали корисний контент і можливість підвищити кваліфікацію у сфері освіти, набути теоретико-методологічні, методичні та практичні знання і навички з використання електронних ресурсів та інформаційних технологій в освітньому процесі в умовах змішаного навчання.

Запис трансляції конференції можна переглянути за покликанням на YouTube: youtube.com/watch?v=NC2s3JTSMNE

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×