Проведено науково-методичний онлайн-семінар «Діяльність психологічної служби у системі освіти щодо забезпечення психологічного благополуччя вчителів в умовах реалізації концепції «Нова українська школа»

 

17 листопада 2021 року Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти» у співпраці з Державним закладом вищої освіти «Університет менеджменту освіти» НАПН України провела науково-методичний онлайн-семінар «Діяльність психологічної служби у системі освіти щодо забезпечення психологічного благополуччя вчителів в умовах реалізації концепції «Нова українська школа».

Участь в онлайн-семінарі взяли науковці, практичні психологи, соціальні педагоги, педагогічні працівники, керівники обласних навчально-методичних центрів/кабінетів/лабораторій психологічної служби. Семінар об’єднав близько 300 учасників з 25 областей України.

Учасників та учасниць заходу привітала Олена Дубовик, заступниця директора Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти». Вона наголосила на важливості психологічного супроводу, соціально-педагогічного патронажу освітнього процесу та побажала всім плідної роботи.

Ольга Флярковська, начальниця наукового та навчально-методичного забезпечення змісту позашкільної освіти та виховної роботи ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», проаналізувала стан та розвиток психологічної служби у системі освіти України (2020/2021 н.р.).

Олена Бондарчук, завідувачка кафедри психологічного управління Державного закладу вищої освіти «Університет менеджменту освіти» Національної академії педагогічних наук України, доповіла про психологічні виклики особистісної готовності педагогічних працівників до реалізації Концепції «Нова українська школа» в умовах дистанційного навчання.

Оксана Креденцер, докторка психологічних наук, доцентка, провідна наукова співробітниця лабораторії організаційної та соціальної психології Інституту психології імені Г.С. Костюка НАПН України, акцентувала увагу на самоефективності як детермінанти забезпечення психологічного здоров’я персоналу освітніх організацій в умовах пандемії COVID-19.

Як зробити безпечним освітнє середовище, що є запорукою психологічного благополуччя освітян, порадила Тетяна Харківська, менеджерка соціальної сфери Громадської організації «Ла Страда-Україна».

Інна Бойко, тренерка-фасилітаторка у сфері особистісного росту, розвитку бренду та підприємництва, консультанка з менеджменту змін, членкиня Національної тренерської мережі «Ла Страда-Україна», тренерка Консорціуму із удосконалення менеджмент-освіти в Україні, висвітлила питання, пов’язані з цифровими правами та онлайн безпекою.

Про особливості навчання дітей Покоління Z цифровим технологіям та основам безпеки в Інтернеті розповіла Оксана Олексин, соціальна педагогиня Довговойнилівського навчально-виховного комплексу І-ІІІ ступенів Верхнянської сільської ради об’єднаної територіальної громади Івано-Франківської області, переможниця Всеукраїнського конкурсу авторських програм практичних психологів і соціальних педагогів «Нові технології у новій школі» у номінації «Розвивальні програми» серед соціальних педагогів.

Тему «Тайм-менеджмент для вчителів: психологічні аспекти» розкрила Людмила Опанасенко, начальниця навчально-наукового центру соціально-психологічної підтримки, професійного розвитку та сприяння працевлаштуванню Чорноморського національного університету імені Петра Могили, переможниця Всеукраїнського конкурсу авторських програм практичних психологів і соціальних педагогів «Нові технології у новій школі» у номінації «Розвивальні програми» серед практичних психологів.

Наталія Сабліна, викладачка Університету Сучасних Знань, доцентка кафедри педагогіки та психології, директорка Тренінгового Центру Наталії Сабліної, експертка з комунікаційних питань, конфліктології, АРТ-терапевтка, рекомендувала освітянам інструменти з профілактики емоційного вигорання.

Про сексуальну освіту, здоров’я та безпеку дітей і молоді доповіла Тетяна Слободян, координаторка освітніх програм БФ «Здоров’я жінки і планування сім’ї», консультантка ЮНЕСКО.

Учасники та учасниці заходу обмінялися думками щодо подальшого розвитку психологічної служби та пріоритетних напрямів роботи.

Модерувала захід Вікторія Мельничук, завідувачка сектору соціально-педагогічної роботи відділу наукового та навчально-методичного забезпечення змісту позашкільної освіти та виховної роботи.

 

Презентації спікерок науково-методичного онлайн-семінару «Діяльність психологічної служби у системі освіти щодо забезпечення психологічного благополуччя вчителів в умовах реалізації концепції «Нова українська школа»

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×