Проведено фінальний етап XXIХ Всеукраїнського турніру юних фізиків

 

В Одесі завершився фінальний етап XXIХ Всеукраїнського турніру юних фізиків, який проходив на базі Рішельєвського наукового ліцею з 24 по 29 січня 2023 року. Усі заходи було організовано дистанційно.

У фінальному етапі турніру взяли участь 12 команд з Волинської, Житомирської, Івано-Франківської, Львівської, Одеської, Сумської, Харківської областей та міста Києва (УФМЛ КНУ).

Змагання проходили напружено, за щільним графіком, у непростих умовах постійних вимкнень електроенергії, зникнення зв’язку та оголошення повітряних тривог. Проте у підсумку турнір відбувся на високому науковому та організаційному рівні, у доброзичливій, інтелектуальній атмосфері.

Шість команд було визнано переможцями змагань і нагороджено дипломами різного ступеня, а саме:

дипломом першого ступеня було нагороджено збірну команду «Момент імпульсу» з міста Харкова;

дипломом другого ступеня було нагороджено команду «Нащадки Резерфорда» Комунального закладу «Рішельєвський науковий ліцей» з міста Одеси та збірну команду Новобаварського району Харківської області;

дипломом третього ступеня було нагороджено команду «З НО на ЗНО» Івано-Франківського фізико-технічного ліцею-інтернату Івано-Франківської обласної ради, збірну команду «Кварк» Холодногірського району міста Харкова та збірну команду «Хрестоносці» Волинської області.

Команда «Момент імпульсу» з міста Харкова, яка виборола на турнірі диплом першого ступеня, оргкомітетом і журі одностайно була рекомендована до участі у Міжнародному турнірі юних фізиків 2023 року.

Турнір виявив здібності учнів до наукового пошуку, згуртував їх навколо природничо-наукових ідей та пошукових проблем фізики. Підсумки турніру свідчать про те, що учні досить добре володіють навичками та знаннями з базового шкільного курсу фізики, а у деяких учнів знання та вміння вже зараз відповідають рівню знань студентів профільних закладів вищої освіти.

Очолював журі турніру Валерій Колебошин, директор Рішельєвського наукового ліцею, кандидат фізико-математичних наук, доцент, заслужений вчитель України. Координатором турніру, який відповідав за його наукове та організаційне забезпечення, був начальник відділу роботи з обдарованою молоддю ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» Борис Кремінський.

В організації турніру активну участь взяли педагоги та науковці провідних закладів вищої і загальної середньої освіти з Одеси, Києва, Харкова, Дніпра, Сум, Луцька та інших міст України. Зокрема до організації цього інтелектуального змагання долучилися Герой України Ілля Гельфгат, народні та заслужені вчителі України, а також переможці міжнародних олімпіад і турнірів з фізики минулих років.

Довідково: Турнір проведено на виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 01 грудня 2022 року №1079 «Про проведення фінальних етапів Всеукраїнських учнівських турнірів винахідників і раціоналізаторів, інформатиків, фізиків, хіміків у дистанційній формі в 2022/2023 навчальному році».

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×