В Україні відбувся Національний день дівчат у технологіях-2023

У Міжнародний день дівчат, у рамках ініціативи «Дівчата STEM» відбувся Національний день дівчат у технологіях за сприяння Офісу Віце-прем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

Захід організовано Центром «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» (CSR Ukraine). Генеральним партнером заходу стала компанія Infopulse, за інформаційної підтримки Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти», Національного центру «Мала академія наук України», освітнього онлайн-порталу для вчителів «На урок», Українського державного центру позашкільної освіти.

Понад 1000 учасниць з 14 областей України, а також Чехії, Британії та Литви доєдналися до події як онлайн, так і офлайн. Дівчата отримали нові корисні знання під час майстер-класів та воркшопів від провідних експертів та експерток, якісно поліпшили свої навички, познайомилися з колежанками, а також із надихаючими й успішними жінками з топових технологічних компаній та державних установ, зокрема зі своїми майбутніми менторками, з якими вже у листопаді розпочнуть працювати над спільними проєктами в межах Всеукраїнського проєкту #ДівчатаSTEM.

Метою Національного дня дівчат у технологіях було:

● звернути увагу на важливу роль STEM-професій у розвитку України та долучення до цього процесу дівчат;

● надихнути молодь історіями представниць STEM-сфер;
● продемонструвати переваги побудови кар’єри в технологічній сфері і відповідно пробудити інтерес дівчат до навчання й роботи у STEM;
● надати дівчатам можливість особисто спробувати себе у розв’язанні прикладних задач та продемонструвати як працюють технологічні компанії в реальності;
● розказати про перспективи технологічної сфери у майбутній відбудові України.

Офлайн компонент цього дня – 67 екскурсій у відомі компанії, які представили сфери високих технологій, агрокомплексу, фармацевтики тощо.

Під час заходу було оголошено переможниць окремих конкурсів:

Конкурс презентацій «З відновлення України». Серед 28 відібраних журі проєктів,  переможним став проєкт під назвою «Розмінування Чорного моря», авторкою якого є Ковтун Софія.

Конкурс «Кращий технологічний проєкт». Серед 17 відібраних проєктів-фіналістів, журі відмітили філіал Дівчата STEM у місті Шостка з проєктом «Futurehealth».

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×