Проведено Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Впровадження сучасних інформаційних технологій в освіту»

 

29-30 серпня 2022 року Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти» спільно з ТОВ «Едпро Дистрибюшн» та Центром освітнього консультування провели Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Впровадження сучасних інформаційних технологій в освіту».

На конференції висвітлювалися найактуальніші питання організації освітнього процесу в умовах воєнного стану, використання електронних освітніх ресурсів, освітніх платформ тощо.

З вітальними словами до учасників заходу звернулися: директор ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» Євген Баженков; перший заступник директора ДНУ Інститут модернізації змісту освіти Юрій Завалевський; співзасновник компанії «ЕdPro» Андрій Табачин; заступник генерального директора компанії Mozaik Education Пітер Торок; директор Видавництва «Ранок» Віктор Круглов; заступник директора з розвитку «Атмосферна школа» Захар Симчич; директорка Центру освітнього консультування Вікторія Косик.

Спікер конференції Дмитро Галько, тренер компанії EdPro, Diamond mozaLearn ICT Expert, розповів як зареєструватися та працювати на порталі https://ua.mozaweb.com/.

Директорка Центру освітнього консультування, авторка підручників та посібників з використання програмного засобу mozaBook Вікторія Косик розповіла про методичні засади роботи з електронними підручниками та посібниками на порталі Mozaweb.

Представники видавництва «Ранок» представили сучасний освітній простір, який наповнений інтерактивними навчальними матеріалами, та органічно поєднує функції підручника, робочого зошита, збірника завдань для формування предметних і ключових компетентностей, а також зошита для контролю знань (https://d-learning.com.ua). Проєкт «Навчання без меж» створений та реалізований компаніями Rotary club, BBC, Profil Klett завдяки підтримці Міністерства освіти і науки України.

Досвідом роботи на цьому сайті та на порталі Mozaweb поділився вчитель біології загальноосвітнього навчального закладу І-ІІІ ступенів «Гімназія №34 «Либідь» ім. Віктора Максименка» м. Києва Максим Рудич.

Захар Симчич, заступник директора з розвитку «Атмосферна школа», розповів про дистанційну освіту. Детальніше він зупинився на особливостях дистанційної освіти в Атмосферній школі та звернув увагу на реалізацію дистанційної освіти для учнів школи.

Зарецька Ірина, завідувач кафедри теоретичної та прикладної інформатики Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, кандидат фізико-математичних наук, доцент та Корнієнко Марина, вчителька інформатики Харківського приватного ліцею «Школа “Ранок”», учитель-методист, Заслужений учитель України, головна редакторка відділу навчальної літератури видавництва «Ранок» поділилися досвідом створення електронних підручників на платформі ua.izzi.digital та впровадження електронних підручників для учнів початкової школи, а також для учнів 5 класів, які в цьому навчальному році починають навчання за новими типовими навчальними програмами.

Поліщук Євгенія, вчителька історії Митницької гімназії Васильківської ОТГ, вчителька вищої категорії, старша вчителька розповіла про електронні підручники з історії, створені на платформі IZZI.

Спікери конференції надали відповіді на запитання, які цікавили учасників. Загалом на конференцію зареєструвалися понад 1700 учасників; кількість переглядів на ютуб каналі https://youtu.be/TGmrzptuELM сягнула 2000.

 

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×