Актуальні проблеми та перспективи профспілкового руху в Україні та світі розглянули учасники науково-практичної онлайн-конференції

 

11 червня 2020 року за участі ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» відбулася науково-практична онлайн-конференція «Історія, сучасний стан та перспективи профспілкового руху у світі».

Ряд важливих питань було розглянуто учасниками заходу. Так, Юрій Ївженко, кандидат педагогічних наук, старший науковий співробітник відділу наукового та навчально-методичного забезпечення змісту позашкільної освіти та виховної роботи, модератор заходу, у своїй доповіді акцентував увагу на формуванні соціальної активності молоді через вплив у соціальних мережах.

Павло Копосов, кандидат педагогічних наук, старший науковий співробітник відділу наукового та навчально-методичного забезпечення змісту дошкільної та початкової освіти у Новій українській школі, заступник голови профкому Інституту свій виступ «Профспілки на роздоріжжі шляху до соціально-економічних змін в Україні» присвятив  викликам та змінам, які сьогодні переживає профспілкових рух.

Про основні напрями і принципи ефективної діяльності профспілкових організацій у закладах освіти розповіла Олена Удалова, кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач сектора наукового забезпечення освітнього процесу відділу науково-методичного забезпечення підвищення якості освіти.

Тетяна Заїка, кандидат філологічних наук, старший науковий співробітник відділу науково-дослідної роботи та атестації наукових кадрів зосередила увагу на філософії профспілкового руху в системі «людина – людина».

Активними учасниками онлайн-заходу також були представники профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України – Василь Андреєв, голова профспілки та Олег Борисов, експерт з питань зайнятості і трудової міграції.

У процесі конференції були висвітлені та обговорені питання перспектив профспілкового руху в Україні та світі загалом.

Матеріали конференції сприятимуть розробці стратегічних цілей та тактичного інструментарію профспілковими органами усіх рівнів у процесі відстоювання прав та соціальних гарантій найманих працівників зокрема й науково-педагогічних та методичних працівників.

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×