В Ужгороді відбувся фінальний етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики

В Ужгороді відбувся ІV етап LХ Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики, в якому взяли участь команди із 21 області України, міста Києва та Українського фізико-математичного ліцею. Також для участі у змаганнях прибули й 14 школярів, які через війну в Україні тимчасово перебувають за кордоном. Змагання за звання найкращого знавця математики тривали з 3 до 7 квітня 2023 року на базі Ужгородського наукового ліцею Закарпатської обласної ради.

У заключному етапі олімпіади з математики змагалися 2 учні 7 класу, 35 учнів 8 класу, 33 учні 9 класу, 40 учнів 10 класу, 31 учень 11 класу, загалом – 141 учасник.

До роботи у складі журі IV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики були запрошені фахівці – математики-науковці Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, Волинського національного університету імені Лесі Українки, Державного вищого навчального закладу «Ужгородський національний університет», Хмельницького національного університету, Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка, Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, Житомирського державного університету імені Івана Франка, інших закладів вищої освіти України, студенти та представники закордонних університетів.

Урочистості з нагоди відкриття та завершення змагань відбувалися у великій залі ректорату Державного вищого навчального закладу «Ужгородський національний університет». З вітальними словами до учасників LХ Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики звернулися:

Віктор Микита – голова Закарпатської обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації;

Володимир Чубірко, голова обласної ради;

Марʼяна Марусинець, директор департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОВА доктор педагогічних наук, професор, голова оргкомітету;

Богдан Рубльов, професор Київського національного університету імені Тараса Шевченка, доктор фізико-математичних наук, голова журі;

Світлана Мистюк, завідувач сектору Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти», заступник голови оргкомітету;

Іван Миронюк, проректор з наукової роботи Державного вищого навчального закладу «Ужгородський національний університет», доктор медичних наук, професор.

Підбиваючи підсумки математичних перегонів, Мар’яна Марусинець зазначила, що найкращий результат показала Харківська область, де кожен із 23 її представників став переможцем змагань. Високі здобутки і в команд зі столиці нашої держави та команди Львівської області, де переможцями стали 14 із 15 та 9 із 11 учасників відповідно.

За результатами змагань дипломами І ступеня нагороджено 9 учасників, дипломами ІІ ступеня – 21, дипломами ІІІ ступеня – 37.

Усі учасники фінального етапу отримали подарунки від спонсорів олімпіади. Також двох учнів, які посіли перші місця, відзначили в номінації «Майбутнє математики» цінними призами від голови Закарпатської обласної військової адміністрації Віктора Микити й очільника обласної ради Володимира Чубірка. Це – Павло Проценко, учень Миколаївського ліцею №38 імені В. Д. Чайки, та Катерина Сидоренко, вихованка Центру освіти «Оптіма», котра прибула на конкурс з Великої Британії.

Результати участі у фінальному етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики будуть затверджені наказом Міністерства освіти і науки України.

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×