Проведено щорічну Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Актуальні проблеми управління інформаційною безпекою держави»

 

Інформаційний фронт в умовах повномасштабної війни відіграє вагому роль у захисті суверенітету України, її територіальної цілісності, економічної спроможності та збереженні життя людей. Саме тому, попри воєнний стан, було проведено щорічну Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Актуальні проблеми управління інформаційною безпекою держави».

Організатори заходу:

➡️ Національна академія Служби безпеки України

➡️ Інститут інформації, безпеки і права Національної академії правових наук України

➡️ Інститут модернізації змісту освіти Міністерства освіти і науки України

➡️ Директорат з питань інформаційної політики та інформаційної безпеки Міністерства культури та інформаційної політики України

Вже традиційно захід об’єднав як досвідчених фахівців сектору безпеки та оборони, викладачів і вчених закладів вищої освіти та наукових установ України, так і тих, хто робить свої перші кроки на терені науки. Серед учасників – представники ЗСУ, Міноборони України, СБУ, Мінцифри України, ДССЗЗІ України, КНУ імені Тараса Шевченка, КПІ імені Ігоря Сікорського та Інституту спеціального зв’язку та захисту інформації, НУО імені Івана Черняховського, Житомирського військового інституту ім. С.П. Корольова, Вінницького національного технічного університету, Національної академії ДПС імені Богдана Хмельницького, НАВС, ВІТІ тощо.

Наукові напрацювання учасників стосувались актуальних питань із протидії інформаційним та психологічним операціям на шкоду суспільству і державі в умовах широкомасштабної війни РФ проти України; захисту безпеки людини від негативних інформаційних впливів та інформаційного насилля; захисту кібернетичної безпеки об’єктів критичної інфраструктури; обміну практичним досвідом та науковими напрацюваннями з метою вироблення єдиної консолідованої позиції щодо забезпечення і управління інформаційною безпекою в сучасних умовах.

Понад 170 тез доповідей увійдуть до збірника матеріалів конференції, який буде надіслано учасникам на електронні адреси та розміщено на сайті Національної академії СБУ.

Організатори сподіваються, що науково-практичні та теоретико-методологічні доробки й рекомендації фахівців допоможуть давати гідну відсіч російській інформаційній агресії та проводити ефективні контратаки.

Джерело – сайт Національної академії Служби безпеки України.

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×