Оголошено результати ІІ Всеукраїнського відкритого марафону з української мови

 

17 грудня 2021 року організатори ІІ Всеукраїнського відкритого марафону з української мови – Інститут модернізації змісту освіти та освітня компанія «Х’юман» – оголосили результати. З-понад 35 тисяч учасників 10 065 пройшли всі етапи марафону і стали його фіналістами. Серед них 2 294 учасника посіли 1-3 місця. Уже незабаром усі вони отримають дипломи І, ІІ, ІІІ ступенів та сертифікати учасників.

Фіналістів та переможців мовного марафону привітав заступник Міністра освіти і науки України Артур Селецький. За його словами, дистанційний формат заходу надає чимало переваг, у тому числі можливість залучити якомога більше учнів, студентів до виконання завдань, перевірити знання з української мови, вивчати її на конкретних прикладах. Він наголосив на перевагах цього заходу, зокрема на його доступності для всіх учасників.

Своїми враженнями поділився голова творчої групи з розроблення завдань ІІ Всеукраїнського відкритого марафону з української мови, доцент Київського університету імені Бориса Грінченка Олександр Авраменко. Він наголосив на меті Марафону – виховати справжніх поціновувачів, знавців та користувачів української мови. Зауважив, що всі навчаються на помилках, адже помилки роблять нас досконалішими та сильнішими. А також він закликав учасників Марафону не згортати свої крила – летіти далі, адже «Людина, хоч і не літає, але крила має».

Дистанційний формат Марафону дозволив не лише організувати тестування з української мови, а й провести опитування його учасників. Про це розповіла Олена Артеменко, начальник відділу організації масових заходів та інформаційно-аналітичної роботи Державної наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти». За її словами, переважна більшість учасників, які взяли участь в анкетуванні, виявили бажання розширити кількість навчальних предметів та під час «марафону» перевірити свої знання з іноземних мов, літератури, математики, фізики, хімії, географії. Можливо, у найближчому майбутньому формат дистанційного інтелектуального марафону охопить більшу кількість навчальних предметів. Підбиваючи підсумки Марафону, Олена Артеменко подякувала за співпрацю педагогам, які долучилися до його проведення та підготували 1177 змістовних завдань для учнів та студентів.

Довідково

Марафон проведено у дистанційному форматі. З 12 листопада по 5 грудня його учасники проходили чотири тематичні етапи: «Культура слова (лексикологія, фразеологія, стилістика)», «Граматика (синтаксис, морфологія, словотворення)», «Правописання (орфографія, пунктуація, фонетика, орфоепія)», «Робота з текстом».

Загальна кількість учасників ІІ Всеукраїнського відкритого марафону з української мови склала 35 835 осіб, що свідчить про зручність формату проведення, зацікавленість учнів поглиблювати знання з української мови.

До речі, І Всеукраїнський відкритий марафон з української мови було проведено дистанційно в лютому 2021 року. Захід дав можливість учням і студентам взяти участь в інтелектуальному змаганні, а також підтвердити свої знання української мови в умовах карантину.

Організатори Марафону: Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти», Компанія HUMAN.

Детальніше про Марафон – на платформі HUMAN.

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×