Науковці дев‘яти країн світу приїхали до міста Дніпро для участі в ХVІІІ Міжнародній конференції «Теплотехніка, енергетика та екологія в металургії»

Три дні поспіль у стінах Національної металургійної академії України (НМетАУ) плідно працювали біля трьохсот науковців із України, Польщі, Німеччини, Словаччини, Хорватії, Сполучених Штатів Америки, Греції та Узбекистану. Вони обмінювались досвідом, набутим за період 2015 – 2017 рр., обговорювали результати наукових робіт, а також визначали основні напрямки розвитку прикладної науки і виробництва у період 2017 – 2020 рр.

Українських учасників було найбільше – 254. Загалом на заході було представлено 25 навчальних закладів і 28 наукових установ, промислових підприємств та організацій.

 Окрім металургійної академії, співорганізаторами конференції стали: Міністерство освіти і науки України, Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти», Wydział inżynierii produkcji i technologii materiałów, Politechnika Częstochowska, (Польща), SITPH, koło naukowe Politechnika Częstochowska, (Польща), Інститут проблем природокористування та екології НАН України, Академія наук вищої школи України, Федерація організацій роботодавців Дніпропетровської області, ТОВ «СИНТЕЗСИСТЕМА» і ТОВ «СОАП ЕКО».

«Під час пленарного засідання було заслухано 5 доповідей. Ще 91 доповідь прозвучала на трьох секціях: «Теплотехніка і теплоенергетика», «Металургія, матеріалознавство, обробка металів та інженерія виробництва» та «Екологічні проблеми металургії та енергозбереження. Технології захисту навколишнього середовища». На останній із названих секцій було також організовано цікавий семінар із теми: «Екологічні аспекти металургії та енергетики. Зелені рішення щодо захисту довкілля», – розповіла про перебіг конференції її безпосередня учасниця та доповідач Олена Дашковська, старший науковий співробітник відділу модернізації вищої освіти Інституту модернізації змісту освіти. До слова, пані Олена у своєму виступі детально зупинилась на досвіді, проблемах та перспективах підготовки кваліфікованих кадрів для металургії.

На підсумковому пленарному засіданні відбулось жваве обговорення представлених доповідей, сформульовано та затверджено рішення та рекомендації конференції.

У рекомендаціях ХVІІІ міжнародної наукової конференції «Теплотехніка, енергетика та екологія в металургії» зазначено про необхідність зосередити зусилля науковців на впровадженні інноваційних розробок і промисловість, поширення міжнародного обміну наукових та науково-педагогічних кадрів та співпраці представників різних наукових шкіл, спрямованих на вирішення актуальних прикладних задач у галузях металургії, теплотехніки та промислової теплоенергетики, узагальнення результатів досліджень.

Матеріали конференції (загалом 123 доповіді) опубліковані у науковому виданні «Теплотехніка, енергетика та екологія в металургії : колективна монографія. У двох книгах. – Книга перша / Під загальною редакцією д.т.н., проф. Ю.С. Пройдака. – Дніпро : Нова ідеологія, 2017. – 284 с. [ISBN 978-617-7068-42-5]; Книга друга – 336 с. [ISBN 978-617-7068-43-2]».

 

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×