Проведено онлайн-нараду щодо дослідження стану розвитку позашкільної освіти

11 жовтня 2021 року проведено онлайн-нараду для обласних координаторів щодо дослідження стану розвитку позашкільної освіти. В обговоренні взяли участь представники з усіх регіонів України.

Начальник відділу наукового та навчально-методичного забезпечення змісту позашкільної освіти та виховної роботи Ольга Флярковська окреслила основні завдання дослідження та зазначила, що в опитуванні візьмуть участь керівники об’єднаних територіальних громад, керівники закладів позашкільної освіти, керівники гуртків та інших творчих об’єднань, батьки вихованців/учнів/слухачів закладів позашкільної освіти, вихованці/учні/слухачі підліткового віку закладів позашкільної освіти.

Учасники обговорили загальний графік проведення дослідження, умови та строки організації опитування в областях, згідно вибіркової сукупності респондентів, зазначеної в інструктивно-методичних матеріалах.

Методист вищої категорії відділу наукового та навчально-методичного забезпечення змісту позашкільної освіти та виховної роботи Тетяна Лященко підкреслила, що здійснення розподілу вибірки має бути пропорційним між напрямами позашкільної освіти.

Під час зустрічі було визначено та узгоджено дати консультування обласних координаторів, обговорено можливі труднощі організації опитування керівників об’єднаних територіальних громад та шляхи їх розв’язання.

У підсумку Ольга Флярковська наголосила на важливості даного дослідження для визначення стану та перспектив діяльності позашкільної освіти. Вона закликала організаторів дослідження до злагодженої роботи, що стане запорукою його ефективного та успішного проведення. Адже заклади позашкільної освіти є невід’ємною складовою системи освіти України.

Дослідження здійснюється відповідно до наказу ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» «Про проведення дослідження стану розвитку позашкільної освіти» від 16.06.2021 № 56.

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×