В Україні відбувся наймасовіший урок з профорієнтації

12 жовтня відбувся Всеукраїнський урок з профорієнтації «Обери професію своєї мрії», який у прямому етері подивились школярі та викладачі понад 15 000 шкіл з усіх регіонів України.

Організатори всеукраїнського уроку: Міністерство освіти і науки України, Інститут модернізації змісту освіти, Асоціація інноваційної та цифрової освіти та компанія «HRYOU» за сприяння Радниці-уповноваженої Офісу Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дарії Герасимчук.

Завдяки Всеукраїнському проєкту з профорієнтації та побудови кар’єри «Обери професію своєї мрії» кожен українець має можливість визначити власні здібності та таланти і свідомо зробити вибір, ким працювати.

Учасників привітав Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет: «Сучасний світ швидко змінюється: зникають одні професії та з’являються інші, перестають бути потрібними одні навички та компетенції, а стають затребувані нові. Наше завдання – підготувати школярів до сучасного життя, дати їм можливість обрати професію своєї мрії та реалізувати себе в Україні».

За словами директора Інституту модернізації змісту освіти Євгена Баженкова, найпершими пройдуть профорієнтаційне консультування та тестування ті діти, які найбільше цього потребують: сироти, позбавлені батьківської опіки, із малозабезпечених та багатодітних сімей, які навчаються у 7-11 класах.

«Сьогодні ми пропонуємо долучитись до цього проєкту всім учням українських шкіл та закладів професійно-технічної освіти. Наступним етапом стане залучення студентів закладів вищої освіти. Фінальний етап передбачає участь дорослих громадян України, які бажають з’ясувати, у якій сфері вони можуть стати найуспішнішими, адже в сучасному світі доросла людина змінює професію декілька разів упродовж життя», – наголосив Євген Баженков.

Виконавча директорка Асоціації інноваційної та цифрової освіти Марія Богуслав висловила сподівання, що проєкт стане справжнім соціальним ліфтом для українців, адже за цей та наступні роки, як планується, він охопить понад 10 млн. осіб.

Ведуча заходу, журналістка та психологиня Олена Адамова запросила до слова зіркових гостей. Історіями свого успіху поділилися: шеф-кухар Євген Клопотенко; олімпійський чемпіон Токіо-2021, Народний депутат України Жан Беленюк; чемпіонка світу з пара-карате, телеведуча, громадська діячка Уляна Пчолкіна; кар’єрна консультантка Ганна Різніченко.

Всеукраїнський урок з профорієнтації «Обери професію своєї мрії» потрапив до Національної Книги Рекордів та отримав відповідний сертифікат.

Запрошуємо переглянути Всеукраїнський урок з профорієнтації «Обери професію своєї мрії» та інформацію про Національний проєкт з профорієнтації та побудови кар`єри “Обери професію своєї мрії”.

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×