16 червня відбулася онлайн-нарада щодо проведення дослідження стану розвитку позашкільної освіти

 

Основні завдання зустрічі окреслила Ольга Флярковська, начальник відділу наукового та навчально-методичного забезпечення змісту позашкільної освіти та виховної роботи, та запропонувала присутнім обговорити структуру і зміст анкет, що будуть застосовуватися під час проведення дослідження.

Олена Биковська, президент Міжнародної асоціації позашкільної освіти, завідувач кафедри позашкільної освіти Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, представила учасникам робочої групи матрицю дослідження. Вона наголосила на важливості даного завдання для визначення стану та перспектив діяльності позашкільної освіти.

Для батьків та вихованців закладів позашкільної освіти представила присутнім анкети завідувач сектору відділу наукового та навчально-методичного забезпечення змісту позашкільної освіти та виховної роботи Ольга Чуприна.

Ярослав Биковський, завідувач науково-дослідної лабораторії теорії і методики позашкільної освіти, старший викладач кафедри теорії та методики навчання фізики та астрономії Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова запропонував ввести до вищезазначених анкет питання щодо обставин, що заважають/стимулюють вихованцям/ців брати участь у конкурсах, змаганнях тощо. Це допоможе виявити основні негативні фактори та усунути їх у подальшій роботі.

Методист вищої категорії відділу наукового та навчально-методичного забезпечення змісту позашкільної освіти та виховної роботи Тетяна Лященко запропонувала учасниками робочої групи обговорити зміст анкети для керівників гуртків та інших творчих об’єднань закладів позашкільної освіти.

Щодо внесення до даної анкети питання про вдосконалення професійного рівня педагогів закладів позашкільної освіти озвучила пропозицію професор кафедри суспільно-гуманітарних дисциплін Житомирського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Олена Дікова-Фаворська.

Ольга Флярковська також представила до обговорення анкети для опитування керівників закладів позашкільної освіти та керівників громад. Вона наголосила, що опитування даних категорій респондентів дасть можливість виявити ставлення до діяльності закладів позашкільної освіти місцевої влади та соціальних партнерів.

Керівник Харківського відділення МАПО, директор Харківського Палацу дитячої та юнацької творчості Харківської міської ради Харківської області Світлана Боровська запропонувала включити до всіх анкет питання щодо важливості позашкільної освіти та закладів позашкільної освіти.

На важливості проведення даного дослідження наголосила Лариса Карчина, методист відділу методичної роботи Комунального позашкільного навчального закладу «Київська Мала академія наук учнівської молоді», керівниця секції педагогіки відділення філософії та суспільствознавства Київської МАН, та підкреслила, що заклади позашкільної освіти є невід’ємною складовою системи освіти України.

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×