Педагоги дискутували щодо адаптивності до змін та ролі проактивного керівника у просуванні ідей Нової української школи

 

25 та 26 жовтня 2023 року в межах 15-ї Міжнародної виставки «Інноватика в сучасній освіті» Державною науковою установою «Інститут модернізації змісту освіти» проведено панельні дискусії за участі педагогів-переможців всеукраїнського конкурсу «Учитель року», керівників закладів загальної середньої, післядипломної педагогічної освіти та органів управління освітою.

Модерувала дискусії професор Наталія Клокар, старша наукова співробітниця відділу інноваційної діяльності та дослідно-експериментальної роботи ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти».

Під час панельної дискусії «Вчитель НУШ: адаптивність до світу, який швидко змінюється» було розглянуто орієнтири професійного розвитку педагога Нової української школи в контексті ключових принципів Візії майбутнього освіти і науки України, обговорено шляхи забезпечення високої результативності професійної діяльності педагогів.

Гаслом панельної дискусії «Нова українська школа: керівник закладу освіти як проактивний управлінець» було обрано слова Віце-прем’єр-міністра України з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – Міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова: «Освітній менеджмент: керівник закладу освіти має бути проактивним управлінцем». Учасники заходу розмірковували над такими питаннями: керівник ЗЗСО має бути реактивним чи проактивним; що є спільного і відмінного у проактивності та лідерстві; як перейти від проактивної команди адміністрації до проактивності всього колективу, здатного забезпечити якість НУШ, сутність світоглядних засад директора школи як проактивного управлінця.

Передивитися записи дискусій можна на Ютуб-каналі ДНУ «ІМЗО»

  • панельна дискусія «Вчитель НУШ: адаптивність до світу, який швидко змінюється» https://youtu.be/Q7xLsRths8Q;
  • панельна дискусія «Нова українська школа: керівник закладу освіти як проактивний управлінець» https://youtu.be/xr3pt1-whAg

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×