Підсумки ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальностями «Біотехнології та біоінженерія» й «Харчові технології»

 

Нещодавно на базі Національного університет харчових технологій відбулися підсумкові науково-практичні конференції Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальностями «Біотехнології та біоінженерія» й «Харчові технології».

Для участі у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології» надіслано 60 робіт із 27 провідних закладів вищої освіти. За результатами попереднього рецензування у підсумковій конференції було запрошено 35 авторів наукових робіт, які були оцінені рецензентами у 55 і вище балів. У підсумковій конференції взяли участь 31 студент із 18 закладів вищої освіти України. Для  оцінювання наукових робіт до складу конкурсної комісії увійшли провідні науковці закладів вищої освіти України.  Презентацію і розгляд наукових робіт було організовано у п’яти секціях – «Технології хлібопекарських,  кондитерських виробів і переробки зерна», «Технології м’ясних, молочних та олійно-жирових продуктів», «Технології бродильних виробництв і консервування», «Технології харчування та оздоровчих продуктів», «Процеси та обладнання  харчових виробництв».

 

На підставі рецензій та оцінки наукових доповідей учасників науково-практичної конференції, галузева конкурсна комісія визначила переможців Конкурсу та нагородили:

Дипломами І ступеня:

  • Анну Грицайову, Валерію Штельмах (Національний університет харчових технологій);
  • Олександру Агапову (Київський національний торговельно-економічний університет).

Дипломами ІІ ступеня:

  • Марію Ніколаєву, Анну Ващенко та Іванну Кухаренко (Національний університет харчових технологій);
  • Аліну Гріщенко та Марину Божко (Одеська національна академія харчових технологій);
  • Євгенію Шубіну та Валерію Клименко (Сумський національний аграрний університет).

Дипломами ІІІ ступеня:

  • Тетяну Руденко (Дніпровський державний аграрно-економічний університет);
  • Наталію Літкевич та Анастасію Розуменко (Харківський державний університет харчування та торгівлі);
  • Ангеліну Коцюк (Одеська національна академія харчових технологій);
  • Іванну Шкредову (Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут»);
  • Іллю Назімова (Поліський національний університет);
  • Альону Нагребельну (Херсонський національний технічний університет).

Відкриття підсумкової конференції Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія» розпочалось  словами привітання голови галузевої конкурсної комісії, ректора Національного університету харчових технологій, професора Олександра Шевченка. Він зазначив, що проведення таких заходів дозволяє виявляти й розвивати таланти молодих дослідників та впевнено рекомендувати обдаровану молодь, яка займається науковими дослідженнями, як майбутніх співробітників провідних біотехнологічних та фармацевтичних компаній. Такі конкурси дозволяють рухати вперед молоду українську науку.

Також до учасників звернулися декан факультету біотехнології та екологічного контролю Наталя Грегірчак та завідувач кафедри біотехнології і мікробіології Тетяна Пирог. Вони акцентували увагу присутніх на тому, що біотехнологія – це велика й важлива сфера людської діяльності, яка визначає нині науково-технічний прогрес, а біотехнологів без перебільшення можна назвати технологами третього тисячоліття.

Після теплих напутніх слів 40 найталановитіших здобувачів-біотехнологів із 14 закладів вищої освіти  розпочали презентувати свої роботи у трьох секціях: «Харчова і сільськогосподарська біотехнологія», «Промислова та екологічна біотехнологія», «Фармацевтична та молекулярна біотехнологія».

Спонсором Конкурсу виступила одна з провідних сучасних фармацевтичних компаній України – АТ «Фармак», що співпрацює з профільними закладами вищої освіти та підтримує студентські конкурси й олімпіади по всій країні. Спонсори нагородили студентів, які посіли І та ІІ місця цінними призами – планшетами, а всіх учасників підсумкової науково-практичної конференції – сувенірною продукцією компанії.

Після закінчення роботи секцій члени галузевої конкурсної комісії визначили переможців.

На вершину наукового п’єдесталу піднялися Ганна Ярова (Національний університет харчових технологій) та Дар’я Додон (Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара).

Другу сходинку посіли Анна Павловська (Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара), Катерина Князєва (Національний університет «Львівська політехніка») та Марина Ярош (Національний університет харчових технологій).

Третє місце розділили Богдан Пшонюк (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Ґжицького), Георгій Тюрін та Тетяна Чебаненко (Миколаївський національний аграрний університет), Ірина Біда та Таїса Богданович (Національний авіаційний університет), Анастасія Скуба (Національний університет біоресурсів і природокористування України), Світлана Бондарук та Аліна Кернер (Національний університет харчових технологій), Вікторія Бортник та Дарія Киселюк (Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»), Уляна Старущенко (Національний фармацевтичний університет).

Конкурсні змагання відбувалися у форматі відеоконференцій.

Організаційно-методичне керівництво Конкурсом здійснювала ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти».

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×