У рамках П’ятнадцятої міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти – 2024» відбулась Всеукраїнська науково-практична онлайн-конференція «STEM – світ інноваційних можливостей. Професійна (професійно-технічна) освіта в контексті STEM»

27 березня 2024 року проведено Всеукраїнську науково-практичну онлайн-конференцію «STEM – світ інноваційних можливостей. Професійна (професійно-технічна) освіта в контексті STEM» у рамках П’ятнадцятої міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти – 2024».

Конференція організована відділом STEM-освіти ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» та НЦ «Мала академія наук України» з метою представлення досвіду розвитку STEM-освіти у закладах професійної (професійно-технічної) освіти, вивчення ефективних науково-методичних підходів організації STEM-навчання, формування професійної компетентності педагогів з питань STEM-освіти у системі неперервної педагогічної освіти тощо.

З вітальним словом виступили Юрій Завалевський, доктор педагогічних наук, професор, перший заступник директора Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти», який акцентував, що в умовах модернізації професійно-технічної галузі STEM-освіта сприяє розвитку розумово-пізнавальних і творчих якостей молоді, що є важливим для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці; Олександр Стрижак, доктор технічних наук, професор, заступник директора з наукової роботи Національного центру «Мала академія наук України», який зазначив, що наразі професійна (професійно-технічна) освіта відіграє ключову роль у розвитку економіки нашої держави, оскільки здійснює підготовку кваліфікованих робітників, які необхідні для відновлення інфраструктури та промисловості, особливо у повоєнний час.

Начальниця відділу STEM-освіти ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» Оксана Лозова вказала, що задля упровадження ефективних підходів STEM-освіти у закладах професійної (професійно-технічної) освіти педагогам надзвичайно важливо підвищувати кваліфікацію та фахову майстерність і саме з цією метою Інститутом модернізації проводиться велика кількість заходів. Ірина Савченко, кандидатка педагогічних наук, учений секретар Національного центру «Мала академія наук України», старша наукова співробітниця розповіла про практичні аспекти всеукраїнського експерименту створення STEAM-центру.

Спікерами конференції представлено інноваційний досвід закладів професійної (професійно-технічної) освіти за напрямами STEM-освіти на базі Криворізького навчально-виробничого центру ПТО та Кам’янського професійного ліцею; обговорено актуальні питання щодо цифрової підтримки STEM-освіти компанією EdPro та представлено платформу дистанційного навчання «Професійна освіта онлайн»; представлено різні перспективні науково-методичні ідеї щодо розвитку STEM-освіти, навчання управлінню БпЛА та роботозиваних систем.

У конференції взяли участь понад 950 освітян.

Слухачі конференції мають змогу пройти опитування в особистому кабінеті на освітній платформі «Єдина атестаційна система» та отримати сертифікат підвищення кваліфікації.

Переглянути конференцію можна за покликанням: https://youtube.com/live/_dZ_CIDMWIs

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×