Відбулась XXII Всеукраїнська учнівська Інтернет-олімпіада з фізики

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 20.10.2022 № 934 «Про проведення Всеукраїнських учнівських Інтернет-олімпіад у 2022/2023 навчальному році» з метою пошуку, підтримки, розвитку творчого потенціалу обдарованої молоді, активізації запровадження комп’ютерних інформаційних технологій у шкільній освіті, сприяння широкому залученню обдарованої молоді до інтелектуальних змагань, що проводяться з використанням мережі Інтернет та інформаційно-комунікаційних технологій, ХХІІ Інтернет-олімпіаду з фізики 2022/2023 навчального року було проведено на базі Українського фізико-математичного ліцею Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Олімпіаду було організовано Міністерством освіти і науки України, Державною науковою установою «Інститут модернізації змісту освіти», Українським фізико-математичним ліцеєм Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Для забезпечення якісного проведення заходу, колективом ентузіастів, що входять до складу журі та оргкомітету, розроблено оригінальну систему проведення олімпіади з використанням мережі Інтернет, що по-перше, дозволило реалізувати автоматизоване шифрування робіт учасників першого (заочного) етапу без втручання членів оргкомітету або журі, а по-друге, полегшило контроль за якістю перевірки шляхом використання формалізованої системи критеріїв якості виконання кожного завдання. До складу журі увійшли знані науковці, учителі та методисти, зокрема Герой України Ілля Гельфгат, Заслужені вчителі України, переможці Міжнародної олімпіади з фізики минулих років та їх наставники. Очолював журі Заслужений вчитель України, кавалер орденів «За Заслуги», учитель Українського фізико-математичного ліцею Київського національного університету імені Тараса Шевченка Максим Пашко. Координатор –  начальник відділу роботи з обдарованою молоддю Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти», доктор педагогічних наук, професор Борис Кремінський.

У заочному етапі олімпіади взяли участь близько трьохсот учнів 9-11 класів майже з усіх регіонів України.

Фінальний етап відбувся 14 січня 2023 року. Змагання були проведені з дотриманням вимог законодавства України в частині забезпечення заходів безпеки, пов’язаних із запровадженням правового режиму воєнного стану в Україні та запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19. З метою убезпечення учасників змагань від можливих загроз, змагання проводились у декількох локаціях в Україні та за кордоном під безпосереднім контролем членів оргкомітету та журі олімпіади. Загалом у фінальному етапі взяли участь 53 учні 9-11 класів

За результатами змагань журі визначило переможців, серед яких дипломами І ступеня нагороджено троє учасників, дипломами ІІ ступеня – сім учасників і дипломами ІІІ ступеня – шістнадцять учасників.

Щиро дякуємо учасникам змагань, учителям, науковцям, адміністраторам та всім, хто долучився до проведення ХХІІ Інтернет-олімпіади з фізики.

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×