Відбувся Всеукраїнський методологічний семінар “Цифрові ресурси для вчительства. Чому принцип “чим більше – тим краще” не працює?”

16 лютого 2023 року відбувся Всеукраїнський методологічний семінар «Цифрові ресурси для вчительства. Чому принцип «чим більше — тим краще» не працює?» на якому було розглянуто коло питань стосовно орієнтирів у виборі та опануванні нових видів ІКТ у закладах освіти, а також питання творчого підходу у використанні ЕОР у навчальному процесі.

Семінар розпочала Ольга Богданова – освітній тренер, автор «Платформи індивідуальної траєкторії професійного розвитку педагога». У своєму виступі спікер висвітлила тему нових онлайнових інструментів педагога, а також питання ефективного використання ІКТ.

Вікторія Косик – старша викладачка природничо-математичної освіти та технологій Інституту післядипломної освіти Київського університету ім. Б. Грінченка свій виступ присвятила темі орієнтирів у виборі ІКТ у сучасному світі цифрових навчальних технологій.

Куратор напрямку цифрової трансформації освітніх закладів через впровадження сучасного шкільного приладдя від компанії EdPro та програмного забезпечення Mozabook  Дмитро Галько доповів про творчі підходи у використанні ІКТ у навчальному процесі. Спікер привів багато прикладів застосування ІКТ, обраних за принципами доцільності та відповідності до навчальних цілей.

Всебічну доповідь на тему «Переваги та недоліки ІКТ» зробив Максим Рудич – науковий співробітник Національної академії педагогічних наук України, співавтор підручників з біології, тренер НУШ. Спікер висвітлив питання принципів дистанційної освіти в цілому, а також навів конкретні приклади переваг та недоліків у застосуванні  ЕОР у навчальному процесі.

З доповіддю на тему «Оптимальний набір ІКТ на уроках фізики» на семінарі виступив  викладач фізики Київської гімназії із поглибленим вивченням іноземних мов №315 Влад Шепельський. Спікер окреслив набір ефективних сучасних ІКТ, які можуть використовуватися на уроках природничо-математичного курсу, а також навів конкретні приклади  переваг використання освітньої платформи MOODLE у побудові навчального процесу з цього предмету.

Із завершальним словом виступила Олена Галегова, начальник відділу цифрових освітньо-наукових систем Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти». Вона підкреслила актуальність теми семінару, широке коло піднятих на ньому питань. Також спікер  відзначила практичну спрямованість доповідей, що сприяє набуттю конкретних знань та навиків при використанні ІКТ у навчальному процесі.

Загалом на конференцію було зареєстровано біля 4100 учасників. Запис конференції можна переглянути на YouTube-каналі, перейшовши за посиланням https://youtube.com/live/iHoEfMRZ2R0?feature=share

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×