Національні та глобальні виклики сьогодення обговорено під час ХХІХ Міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні проблеми життєдіяльності суспільства»

 

28-29 квітня у Кременчуцькому національному університеті імені Михайла Остроградського проведено ХХІХ Міжнародну науково-практичну конференцію студентів, аспірантів та молодих учених «Актуальні проблеми життєдіяльності суспільства». Для участі було заявлено 310 наукових  доповідей. До заходу долучилися науковці зі Словаччини, Польщі, США, Німеччини, Бельгії, Угорщини, Португалії, Китайської народної республіки, Республіки Казахстан, Чеської республіки, а також 76 фахівців з 31 закладу вищої освіти України.

Конференцію відкрив ректор Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського професор Михайло Загірняк, який подякував закордонним колегам та всім, хто підтримує наших молодих учених. Він наголосив, що без наукової роботи немає справжньої новаторської освіти.

З вітальним словом до учасників конференції звернувся заступник директора Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» доктор економічних наук, професор Юрій Сафонов. Він високо оцінив актуальність проблематики конференції та потужність наукового представництва. Професор Сафонов також зауважив, що наукова співпраця Кременчуцького національного університету та Інституту модернізації змісту освіти є плідною та пройшла випробування часом. Він побажав колективу університету стійкості, наснаги та успіхів у науковій і викладацькій діяльності.

З вітальними промовами виступили гості конференції – керівники іноземних та українських закладів освіти: ректор Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка Марина Гриньова, проректор з розвитку та інформатизації університету імені Матея Бела Марек Дримал (Словацька Республіка), проректор Академії «Воlashag» Гульжан Кадирова (Республіка Казахстан), директор КЗ «Полтавська обласна Мала академія наук учнівської молоді» Тамара Лахач.

Керівник науковою діяльністю студентів, аспірантів та молодих учених Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського, професор Ірина Солошич розповіла учасникам конференції про досягнення та здобутки студентів та аспірантів закладу. Вона повідомила, що на даний час 20 молодих науковців отримали щорічну премію Президента України, 12 стали стипендіатами Кабінету Міністрів України, а 6 здобули премію Верховної Ради України.

Серед доповідачів пленарного засідання конференції була студентка третього курсу Кременчуцького університету Анна Савєлова, яка представила результати дослідження «Концептуальні бізнес-моделі стимулювання інноваційної активності».

Після пленарного засідання розпочалася плідна робота у 13-ти секціях.

 

 

 

 

 

 

 

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×