Всеукраїнська науково-методична онлайн-конференція, присвячена 30-річчю психологічної служби у системі освіти України

 

23 квітня 2021 року ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» спільно з Українським науково-методичним центром практичної психології і соціальної роботи НАПН України та Центральним інститутом післядипломної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» провели Всеукраїнську науково-методичну онлайн-конференцію, присвячену 30-річчю психологічної служби у системі освіти України.  Трансляція відбувалася  у фейсбук-групі  “Психологічна служба у системі освіти України”  та на вебсайті Інституту.

Подія об’єднала понад  4 000 осіб, серед яких: практичні психологи, соціальні педагоги закладів освіти, методисти, фахівці органів управління освітою, відповідальні за діяльність психологічної служби, науковці, керівники обласних центрів∕кабінетів/лабораторій психологічної служби та всі небайдужі до проблем психологічної служби.

Привітав учасників заходу з 30-річчям психологічної служби Віктор Сальков, в. о. керівника експертної групи з питань позашкільної та інклюзивної освіти директорату дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти МОН України.

Євген Баженков,  директор  ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» побажав творчого натхнення у нелегкій та відповідальній роботі, плідних та реальних здобутків, високої професійної майстерності та зазначив, що практичний психолог і соціальний педагог є рівноважливими суб’єктами системи соціального та психологічного забезпечення на рівні закладів освіти й долучені до вирішення основних завдань модернізації освітнього процесу.

Ольга Флярковська, начальник відділу наукового та навчально- методичного забезпечення змісту позашкільної освіти та виховної роботи ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», кандидат педагогічних наук ознайомила учасників конференції із сучасним станом та перспективами розвитку психологічної служби у системі освіти України.

До участі у заході з вітальними словами доєдналися і визнані науковці, а саме: Сергій Максименко,  директор Інституту психології імені Г.С. Костюка НАПН України, дійсний член (академік) НАПН України, доктор психологічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України; Віталій Панок, директор Українського НМЦ практичної психології і соціальної роботи НАПН України, доктор психологічних наук, професор; Олена Бондарчук, завідувач кафедри психологічного управління ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України, доктор психологічних наук, професор; Людмила Неїжпапа, доцент кафедри соціальної педагогіки Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, кандидат педагогічних наук; Марина Матвійчук, викладач кафедри соціальної роботи та соціальної педагогіки Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, медіатор ГО «Ла Страда Україна»,  кандидат педагогічних наук.

У рамках конференції керівники та методисти обласних центрів∕кабінетів/лабораторій психологічної служби розповіли про становлення психологічної служби у системі освіти їх регіонів. 

Проведений захід прикрасили майстер-класи від практиків психологічної служби. Так, Людмила Підлипна, директор Івано-Франківського обласного центру практичної психології і соціальної роботи інституту післядипломної педагогічної освіти, кандидат психологічних наук, доцент провела майстер-клас на тему: «Використання фото-терапії у роботі практичного психолога»; Олена Пономаренко, практичний психолог вищої категорії КЗ «Малоданилівський ліцей» Малоданилівської селищної ради Харківської області –  на тему: «Профілактика адиктивної поведінки у підлітків як основа формування здорового способу життя»; Тетяна Лемешева,  психолог центру професійного розвитку педагогічних працівників Новокаховської міської ради Херсонської області та Ірина Подавільнікова, практичний психолог дошкільного навчального закладу № 11 Новокаховської міської ради Херсонської області – на тему: «Приховані ресурси життєвого балансу як опора емоційної стабільності»; Ольга Ролік, практичний психолог Васильківського академічного ліцею «Престиж» Васильківської міської ради Київської області – на тему: «Ранголі як метод гармонізації внутрішнього психологічного стану у дорослих і дітей».

Всі бажаючі, хто не мав можливості долучитися до заходу, можуть переглянути його на ютуб-каналі за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=ORSuURAUigY

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×