«Учитель року – 2024»: підбито підсумки всеукраїнського конкурсу

5 червня 2024 року відбулося онлайн-засідання центрального оргкомітету всеукраїнського конкурсу «Учитель року — 2024», на якому було підбито підсумки конкурсу.

«Конкурс «Учитель року» — це масштабна подія для освітянської спільноти. Цьогорічний конкурс відбувся попри усі виклики: повітряні тривоги, обстріли, відключення електроенергії, відсутність державного фінансування», — зазначив голова оргкомітету конкурсу, заступник міністра освіти і науки Андрій Сташків.

Також він подякував усім, хто був причетний до організації та проведення конкурсу. Особливу вдячність Андрій Сташків висловив департаментам освіти та інститутам післядипломної педагогічної освіти, організаційно-методичному центру освіти Закарпатської, Львівської, Тернопільської та Чернівецької областей, які приймали учасників фіналу.

Організатори створили доброзичливу атмосферу змагань, комфортні умови для роботи та відпочинку учасників і членів журі. Учителі мали можливість ознайомитися з історичними та культурними пам’ятками, що сприяє зміцненню національної єдності та утвердженню української ідентичності.

Під час зібрання голови журі номінацій «Географія», «Фізика», «Українська мова та література» та «Образотворче мистецтво» представили результати випробувань. Вони відзначили професійну майстерність, новаторство та готовність до змін учасників.

Досвід фіналістів конкурсу «Учитель року — 2024» буде представлено на Всеукраїнській школі майстерності «Педагогічний стартап», яка проводитиметься онлайн спільно з видавництвом «Ранок».

Довідково:

Усього на конкурс зареєструвався 1971 педагогічний працівник, з них: 490 осіб виявили бажання змагатися в номінації «Географія», 251 — у номінації «Образотворче мистецтво», 718 — у номінації «Українська мова та література», 512 — у номінації «Фізика». За першість на всеукраїнському рівні змагалося 98 педагогів закладів загальної середньої освіти (23 — у номінації «Образотворче мистецтво» та по 25 — у номінаціях «Географія», «Українська мова та література», «Фізика»).

Результати оцінювання розміщені на офіційній сторінці всеукраїнського конкурсу «Учитель року». Відеозаписи конкурсних випробувань розміщено на YouTube-каналі конкурсу.

У наступному 2024 / 2025 навчальному році конкурс «Учитель року» відбудеться в номінаціях «Зарубіжна література», «Історія», «Трудове навчання» та «Хімія».

Джерело – сайт Міністерства освіти і науки

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×