У МОН НАГОРОДИЛИ ПЕРЕМОЖЦІВ ХХІV МІЖНАРОДНОГО КОНКУРСУ З УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ІМЕНІ ПЕТРА ЯЦИКА

19 червня 2024 року в Міністерстві освіти і науки України відбулося урочисте нагородження переможців ХХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Захід організовано спільно з Міжнародним благодійним фондом «Ліга українських меценатів», Інститутом української мови НАН України та за підтримки Міністерства оборони України. Найкращих знавців рідної мови привітали міністр освіти Оксен Лісовий, заступниця Керівника Офісу Президента України Олена Ковальська, меценат Володимир Загорій, уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь та інші почесні гості. Переможці отримали стипендії Президента України, дипломи та книжкові набори.

Міжнародний конкурс імені Петра Яцика проводиться щорічно з метою піднесення престижу української мови та забезпечення її розвитку в усіх сферах життя. До участі запрошують школярів, студентів профтехів та закладів фахової передвищої та вищої освіти.

Цьогоріч конкурс відбувся дистанційно, долучивши 818 учасників, зокрема вимушених переселенців. У творчих роботах молодь розмірковувала про цінність рідної мови, збереження людяності та важливість комунікації в ці непрості часи. За результатами конкурсу журі визначило 72 переможці в різних категоріях, які посіли 1–3 місця. МОН призначило стипендії Президента 14 лідерам змагання.

Заступниця Керівника Офісу Президента України Олена Ковальська вручила учасникам конкурсу, які посіли перші місця, сертифікати на стипендії Президента України в розмірі 1420 гривень для школярів, 2870 гривень для студентів коледжів і 3800 гривень для студентів університетів, які виплачуватимуть щомісячно протягом року. Ці стипендії стануть підтримкою та мотивацією для тих, хто береже українську мову та культуру.

На урочистій церемонії нагородження переможці отримали дипломи та подарункові набори книг від заступника міністра освіти і науки України Андрія Сташківа, директора Інституту української мови НАН України, голови журі конкурсу Павла Гриценка, виконавчої директорки Міжнародного благодійного фонду «Ліга українських меценатів» Світлани Короненко-Слабошпицької та заступника начальника управління — начальника відділу планування та організації гуманітарного забезпечення управління гуманітарного забезпечення Міністерства оборони України Олексія Сергієнка.

Вітаємо переможців!

Джерело – сайт Міністерства освіти і науки України

Автор фото – пресслужба Міністерства освіти і науки України https://mon.gov.ua/news/u-mon-nahorodyly-peremozhtsiv-khkhiv-mizhnarodnoho-konkursu-z-ukrainskoi-movy-imeni-petra-iatsyka?v=6672ea3ceb9a7

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×