Українські школярі вибороли медалі на XV Міжнародній олімпіаді з астрономії та астрофізики

 

У Грузії завершилася XV Міжнародна олімпіада з астрономії та астрофізики. Змагання, на яких було представлено 39 країн світу, проходили з 14 до 22 серпня 2022 року в древньому місті Кутаїсі. Серед 209 олімпійців були учасники з України, які достойно представили нашу державу.

Українські школярі вибороли одну срібну, три бронзові медалі та Почесну грамоту. Срібну медаль завоювала Діана Зазубик, учениця ліцею № 5 Івано-Франківської міської ради, бронзові медалі отримали Северин Шикула та Ірина Гонцовська, учні Львівського фізико-математичного ліцею-інтернату при Львівському національному університеті імені Івана Франка, а також Андрій Никифорчин, учень ліцею імені Миколи Сабата Івано-Франківської міської ради. Почесною грамотою було нагороджено Лева Тартаковського, учня Рішельєвського наукового ліцею м. Одеси.

Найщирішої подяки заслуговують усі педагоги, методисти та науковці, причетні до підготовки учасників змагань від України. Роботи з тренування та відбору учнів очолював доцент фізичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка Решетник Володимир Миколайович, а до безпосередньої підготовки учнів до змагань протягом кількох місяців на волонтерських засадах був долучений великий неформальний колектив учителів та науковців-астрономів з усієї України. Організаційно-методичне забезпечення участі школярів України у XV Міжнародній олімпіаді з астрономії було виконано Державною науковою установою «Інститут модернізації змісту освіти». Фінансування участі школярів України в олімпіаді було здійснено за спонсорські кошти.

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×