В Інституті модернізації змісту освіти відбулася онлайн-нарада з питань розроблення методичних рекомендацій щодо організації освітнього процесу в закладах позашкільної освіти у наступному навчальному році

 

Сьогодні фахівцями з позашкільної освіти проведено онлайн-нараду з питань розроблення методичних рекомендацій щодо організації освітнього процесу в закладах позашкільної освіти в 2021/2022 навчальному році.

Ольга Флярковська, начальник відділу наукового та навчально-методичного забезпечення змісту позашкільної освіти та виховної роботи, ознайомила присутніх з планом документа, що розробляється та запропонувала взяти участь в обговоренні деяких пунктів.

Завідувач відділу науково-методичного забезпечення Українського державного центру позашкільної освіти Світлана Бут зосередила увагу колег на темі, що стосується чинних навчальних програм, розміщених на вебсайтах центрів позашкільної освіти. Також вона зупинилася на питанні дистанційного навчання та запропонувала зазначити у рекомендаціях посилання, за якими можна отримати приклади занять та майстер-класи за відповідними напрямами позашкільної освіти.

Наталія Савченко, заступник директора з методичної роботи Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді, підкреслила важливість дистанційного навчання в умовах карантинних обмежень та підтримала пропозицію про розміщення прикладів позитивних практик роботи закладів позашкільної освіти.

Вікторія Коцурак, заступник директора з навчальної роботи Національного еколого-натуралістичного центру, подякувала за оновлений перелік нормативних документів, зазначений у плані, та внесла пропозицію надіслати його на електронну пошту учасників наради для роботи.

Завідувач відділу змісту та якості освіти Національного центру «Мала академія наук України» Анна Грітчина зосередила увагу на Правилах проведення Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук, затверджених наказом МОН України в цьому році.

Підбиваючи підсумок, Ольга Флярковська подякувала всім учасникам наради за плідну співпрацю та звернула увагу на терміни надання пропозицій.

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×