Проведено Всеукраїнський методологічний семінар «Учнівські ліги «Здорова Україна» в закладі освіти»

 

25 жовтня 2022 року в режимі онлайн відбувся Всеукраїнський методологічний семінар «Учнівські ліги «Здорова Україна» в закладі освіти».

Організаторами семінару виступили Міністерство освіти і науки України, ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», Комітет з фізичного виховання та спорту МОН України, ГО «ЮкрейнЕктів».

Участь у заході взяли понад 2000 учасників, серед них представники органів управління освітою, закладів післядипломної педагогічної освіти, центрів професійного розвитку педагогічних працівників, керівники і вчителі фізичної культури закладів загальної середньої освіти та закладів професійної (професійно-технічної освіти), викладачі закладів вищої освіти.

Директор Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» Євген Баженков наголосив на тому, що продовження реформи «Нова українська школа» на рівні базової середньої освіти є одним із ключових пріоритетів МОН.

«Сьогодні в умовах війни перед вчителями постають нові виклики та потреби, особливо в освітній галузі «Фізична культура». Ми повинні готувати дітей фізично здоровими, активними, готовими захищати нашу країну. Модельна навчальна програма «Фізична культура. 5-6 клас» для закладів загальної середньої освіти, затверджена наказом МОН України від 17.08.2022 року № 752, дає можливість створити на уроці фізкультури безпечне та інноваційне середовище для розвитку рухової активності дітей. Запровадження Всеукраїнської учнівської ліги «Здорова Україна» буде доповнювати урочну систему і будувати комплексний підхід до реалізації Програми Президента України «Здорова Україна»», – зазначив Євген Баженков.

Андрій Боляк, заступник голови Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, ознайомив учасників Всеукраїнського методологічного семінару з проєктом Положення про Всеукраїнський фізкультурно-оздоровчий захід серед учнів «Всеукраїнська учнівська ліга «Здорова Україна»».

Лідер руху JuniorS Олександр Педан акцентував увагу на тому, що команда JuniorS наполегливо досягає своєї мети з розвитку системи спортивних учнівських ліг в українських школах, котрі змінять ставлення дітей до фізичної культури і фізичної активності.

«Фізкультура без нудних нормативів! Хіба не про це ми всі мріяли, навчаючись в школі? Урок, який повинен давати нам емоційну розрядку, заряд сил та енергії, радість командного духу, веселе дозвілля та прагнення до розвитку наших фізичних умінь натомість, навпаки, часто нівелював мотивацію займатись будь-якою активністю. Все через те, що учнів заганяли у в жорсткі рамки здачею нормативів, які насправді мало говорили про фізичні здібності учнів, зате позбавляли його індивідуального підходу та примушували вдосконалювати свої навички у тих рухливих елементах, які були їм не цікавими. Зараз ми нарешті починаємо це змінювати», – підкреслив Олександр Педан.

Матеріали Всеукраїнського методологічного семінару «Учнівські ліги «Здорова Україна» в закладі освіти» можна переглянути за покликанням: https://youtu.be/cEazxqW0bVU

 

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×