Державна наукова установа “Інститут модернізації змісту освіти” звернулась до Національної поліції України

 

Державна наукова установа “Інститут модернізації змісту освіти” звернулась до Департаменту кіберполіції Національної поліції України з проханням вжити термінових заходів із блокування вебсайту, посилання на який розміщено в підручнику «Українська мова» для 10 класу закладів загальної середньої освіти (авт. Авраменко О.М.) 2018 року видання.

Хочемо звернути увагу, що сайт під час підготовки вищезгаданого підручника мав інше наповнення. Автор підручника вказував його як джерело інформації, що була ним використана (з метою дотримання авторського права).

У тому, що вебсайт до 2019 року містив інформацію про Новомиргородський район Кіровоградської області можна пересвідчитись за  посиланням: https://web.archive.org, де зберігаються архівні дані про інші вебпортали. Для цього необхідно ввести в пошуку повну адресу сайту та обрати 2019 рік для перегляду матеріалу.

З вересня до середини листопада 2019 року вебсайт не оновлювався, а з 20 листопада 2019 року – став недоступним, оскільки 19 листопада відбулася перереєстрація домену.

Заміна змісту сайту зі збереженням його попередньої назви здійснена у вересні 2020 року.

На вказаний інцидент також відреагував автор підручника Олександр Авраменко: https://www.facebook.com/100001269456163/posts/4220926447959629/?d=n.

Додатково інформуємо, що видавництво «Грамота» готує заміну електронної версії підручника з видаленим відповідним покликанням для розміщення в Електронній бібліотеці ІМЗО.
Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×