Відбувся фінальний етап всеукраїнської учнівської Інтернет-олімпіади з фізики

ХХІ Інтернет-олімпіаду з фізики 2021/2022 навчального року проведено на базі Херсонського фізико-технічного ліцею. Колектив ліцею розробив авторську систему проведення Інтернет-олімпіади. По-перше, шифрування робіт учасників першого (заочного) етапу відбувалося автоматично, без втручання членів оргкомітету або журі. По-друге, посилено контроль якості перевірки робіт: використовувалася формалізована система критеріїв якості виконання кожного завдання.

До складу журі Інтернет-олімпіади з фізики увійшли знані науковці, учителі та методисти, зокрема Герой України Ілля Гельфгат, заслужені вчителі України, переможці Міжнародної олімпіади з фізики минулих років та їх наставники. Очолював журі Заслужений вчитель України, кавалер ордену «За Заслуги», завідувач методичним об’єднанням учителів фізики Херсонського фізико-технічного ліцею Максим Пашко.

У заочному етапі олімпіади взяли участь 385 учнів 9-11 класів майже з усіх регіонів України. Рішенням журі до другого (очного) етапу було запрошено 49 учасників з 12 регіонів України, у змаганнях взяли участь 37 учнів 9-11 класів.

Фінальний етап Інтернет-олімпіади з фізики відбувся з 11 по 13 січня 2022 року в очному режимі. Змагання були проведені з дотриманням вимог Постанови Головного санітарного лікаря України «Про затвердження протиепідемічних заходів під час проведення масових заходів (окрім спортивних) на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» від 06.12.2021 №23 та усіх діючих на момент проведення заходу карантинних обмежень.

Тривалі напружені змагання проходили 12 січня 2022 року. За результатами змагань журі визначило переможців, серед яких дипломами І ступеня нагороджено троє учасників, дипломами ІІ ступеня – 5 учасників і дипломами ІІІ ступеня – 10 учасників.

Після завершення змагань учасники та керівники команд відвідали екскурсію до Херсонської державної морської академії та Херсонського державного університету, де ознайомилися з новітніми лабораторіями та навчально-тренувальними центрами.

Довідково

ХХІ Інтернет-олімпіаду з фізики 2021/2022 навчального року організовано Міністерством освіти і науки України, Державною науковою установою «Інститут модернізації змісту освіти», Управлінням освіти і науки Херсонської обласної державної адміністрації, Херсонським фізико-технічним ліцеєм за активної підтримки комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради.

Олімпіада проводиться з метою пошуку, підтримки, розвитку творчого потенціалу обдарованої молоді, активізації запровадження комп’ютерних інформаційних технологій у шкільній освіті, сприяння широкому залученню обдарованої молоді до інтелектуальних змагань, що проводяться з використанням мережі Інтернет та інформаційно-комунікаційних технологій (наказ Міністерства освіти і науки України від 17.08.2021 № 913 «Про проведення Всеукраїнських учнівських Інтернет-олімпіад у 2021/2022 навчальному році»).

 

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×