Відбувся перший випуск слухачів Освітнього Хабу Хмельниччини

Минулого тижня відбувся перший випуск слухачів Освітнього Хабу Хмельниччини. Переселенці з Харківської, Херсонської, Чернігівської, Донецької, Луганської та інших областей України отримали базові практичні навички за затребуваними професіями.

«Ми ініціювали створення мережі Освітніх Хабів у західних областях України, куди тимчасово переїхали мільйони українців, а також за кордоном. Наразі Освітній Хаб Хмельниччини охоплює всю область, де внутрішньо-переміщеним особам безоплатно надають можливість отримувати робочі та IT-професії завдяки короткостроковим курсам у найкращих профільних державних і комерційних закладах освіти області. За перший місяць реалізації проєкту такою можливістю скористалися понад 16,5 тис. осіб», – повідомив Сергій Шкарлет.

Надання переселенцям працездатного віку можливості опанувати актуальні професії в умовах повномасштабної війни – одне з найважливіших завдань України, саме тому після першого випуску було оголошено другий набір.

«Наразі цікаву та корисну спеціальність можна обрати із 48 професій різного напряму: графічний і web-дизайнер, розробник сайтів, кухар, перукар, будівельник, електрик, швачка, флорист тощо», – повідомив координатор Освітнього Хабу Хмельниччини Станіслав Куценко.

Також в Освітньому Хабі Хмельниччини можна отримати 14 послуг: обрати за допомогою штучного інтелекту професію, оволодіти українською та англійською мовами, отримати психологічну та емоційну підтримку, підвищити рівень володіння найзатребуванішими навичками ХХІ століття (softskills), допомогу у будь-яких питаннях пов’язаних з освітою дітей тощо.

Новим напрямом діяльності став проєкт «Освітній Хаб. Діти», у межах якого реалізуються безоплатні курси робототехніки, дитячий онлайн-садок і різноманітні розвиваючи заняття.

Ознайомитися з роботою Освітнього Хабу Хмельниччини можна відвідавши онлайн-екскурсію, яку було створено в межах Всеукраїнського проєкту з профорієнтації та побудови кар’єри «Обери професію своєї мрії».

Джерело – сайт Міністерства освіти і науки України.

 

 

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×