Проєкт «Girls power» підвищив ментальне і фізичне здоровʼя молоді України

З 12 по 15 серпня 2024 року в Молодіжному дитячому центрі «Артек» відбулись фінальні заходи проєкту «Girls power», у якому взяли участь 40 найбільш вмотивованих учасниць з 9 регіонів України. Уцілому з 23 липня по 15 серпня проєкт «Girls power» з об’єднав онлайн понад 8000 учасників з усієї України.

Гравчині, що були долучені до очної участі в проєкті, активно тренувались на футбольному полі, долучались до жіночого футбольного турніру, що суттєво покращило їхнє фізичне та ментальне здоров’я. Неформальне спілкування, долучення до різноманітних заходів із лідерства та командоутворення дозволило учасницям стати більш мотивованими до побудови власної спортивної кар’єри у майбутньому. Найбільш активні дівчата були відзначені медалями та подарунками.

Працівниці Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти»: начальник відділу науково-методичного забезпечення підвищення якості освіти Галина КОЛОМОЄЦЬ, головний науковий співробітник відділу роботи з обдарованою молоддю Тетяна ШАРОВА, завідувач сектору забезпечення корекційно-розвиткової роботи відділу наукового та навчально-методичного забезпечення змісту корекційної та інклюзивної освіти Тетяна МАЛЕЧКО, методист вищої категорії відділу науково-методичного забезпечення підвищення якості освіти Галина БУЯНОВА – провели навчальні семінари та тренінги, зокрема: «Розвиток жіночого лідерства: від минулого до сучасності», «Психологія спорту: мотивація та стереотипи», «Командний дух та ефективна взаємодія», «Жінки у спорті та громаді».

Додатково.

Проєкт «Girls power» (https://united-bysport.org/girls-power) реалізовано Молодіжною громадською організацією «Київський молодіжний центр розвитку та співробітництва» у співпраці з громадською організацією «Обʼєднані спортом», Державною науковою установою «Інститут модернізації змісту освіти» та Футбольною асоціацією студентів м. Києва за підтримки Міністерства молоді та спорту України.

Мета проєкту – підсилити ментальне та фізичне здоров’я учасниць проєкту через залучення до спорту, тренувань, командних ігор та спортивних фестивалів.

У межах проєкту було організовано:

– онлайн-конференцію «Girls power in Sport» за участю національних та міжнародних спікерів;

– панельні дискусії щодо спорту, ролі жінок у спорті та їхнього впливу на підсилення та розвиток громад;

– лекції та сесії з розвитку лідерських якостей та самовираження для підтримки особистісного зростання;

– лекції та практичні заняття зі здорового харчування, фітнесу та збереження активного способу життя;

– майстер-класи з футболу з фаховими тренерами та участь у футбольних жіночих змаганнях.

 

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×