Відбувся захист STEAM-проєктів юних винахідників

Днями за підтримки відділу STEM-освіти Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» відбувся традиційний щорічний захід – захист STEAM-проєктів на базі ПЗО «ЛІЦЕЙ КМДШ СТЕМ». На захисті були присутні батьки та почесний гість – Christopher Allen Mead, Director of UkraineUSA Pen Pal Program.

Символічно, що проєкти здобувачі освіти виконували впродовж Всеукраїнського фестивалю «STEM-весна – 2024». Захист проєктів з робототехніки, інженерії, архітектури, природничих наук відбувався англійською мовою.

Зокрема, проєкт з географії учнів 7 класу «Upcycling» був присвячений способам побудови циркулярного світу. Учні виготовляли принципово нові вироби із уживаних речей – підставку для мобільного телефону із виделок, контейнери для косметики із скляної пляшки та корка, столик для настільних ігор із шини і канату.

Учні 8-9 класів працювали над проєктом з інженерії «Автономний пристрій пошуку та взаємодії з рухомими об’єктами». Займались моделюванням конструкції, програмуванням мікроконтролера і складанням електронної схеми. Пристрій призначений, наприклад, для роботи з пошуку рухомих об’єктів в зонах природних і техногенних руйнувань.

Учениці 8-9 класів виготовляли живильний крем для рук із натуральних компонентів на проєкті з хімії «Handmade cosmetics». Гості змогли протестувати продукт та придбати за донат.

Великий блок захисту був присвячений напряму «Архітектура». Учні 5-6 класів створили модель гірськолижного курорту в Карпатах, а учні 7-9 класів – модульного містечка для вимушено переміщених осіб.

Учень 9 класу Терміта Данило представив проєкт «Гідромеханічний перетворювач енергії води», який вже отримав золото на Всеукраїнському конкурсі Genius Olympiad Ukraine – 2024 у категорії «Наука», і буде захищати його в червні цього року на базі Рочестерського технологічного інституту, штат Нью-Йорк, США, серед інших учасників із більше 70 країн світу.

Побажаємо успіхів і нових цікавих проєктів юним науковцям і винахідникам!

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×