Проведено STEAM-турнір в рамках Всеукраїнського фестивалю «STEM-весна-2024»

Всеукраїнський фестиваль «STEM-весна-2024» другий місяць вражає яскравими подіями.

Цього разу 17 квітня 2024 року креативна команда освітян «STEAM ШКОЛА КМDШ ГРАНD» в офлайн форматі проводила STEAM-турнір за участі команд здобувачів освіти 5-6 та 7-9 класів.

Метою проведення STEAM-турніру є популяризація напрямів STEAM-освіти, формування науково-дослідницьких та інженерних навичок, підвищення ефективності професійного самовизначення учнів, формування стійкої мотивації до отримання вищої природничо-математичної освіти. Турнір проведено за підтримки відділу STEM-освіти Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти».

293 команди із різних областей України мали можливість в онлайн форматі взяли участь у STEAM-турнірі. 20 команд – запрошено до локації STEAM ШКОЛА КМDШ ГРАНD у м. Київ.

STEAM-турнір проведено у формі квесту для учасників з 5-6 класів та у формі інтелектуального змагання для учасників з 7-9 класів. Команди учнів випробовували себе та свої знання в категоріях Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics. Чи можна зіграти у футбол роботом? Як скласти оригамі жабки так, щоб вона стрибнула якнайдалі? Чи можна створити код гри за допомогою Python за 10 хвилин? Як зі стрічки паперу створити неймовірну іграшку-калейдоскоп флекстангл? В цих та безліч інших завдань випробували себе учасники.

Всі учасники STEAM-турніру отримали дипломи, подарунки і чудові враження від фотосесії.

Щиро вітаємо команди 5-6 класів із переможними місцями:

І місце — команда KMDШ STEAM
ІІ місце — команда KMDШ Голосіїв
ІІІ місце — команда БІЛОГОРОДСЬКОГО ЛІЦЕЮ СМАРТ ТЕХНОЛОГІЙ

Серед команд 7-9 класів переможцями стали:

І місце — команда ACE School
ІІ місце — команда KMDШ STEAM
ІІІ місце — команда KMDШ Голосіїв

Дякуємо організаторам і учасникам. Впевнені, що проведення  STEAM-турнірів в рамках Всеукраїнського фестивалю «STEM-весна» стане доброю традицією для спільноти освітян України.

 

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×