Збірна України перемогла на Європейській дівочій олімпіаді з інформатики 2023

З 15 до 21 липня у Швеції відбулася Європейська дівоча олімпіада з інформатики. У конкурсі взяли участь 127 дівчат з Європи та 59 з інших країн світу.

У збірній Україні було чотири учасниці, які вибороли почесні місця та нагороди. Аліса Потьомкіна з Києва посіла третє місце й отримала золоту медаль, Дарина Карпенко з Хмельницькою посіла четверте місце та отримала золоту медаль, Дар’я Лобас зі Львова посіла 19-те місце й отримала срібну медаль, Ольга Воляник з Хмельницького посіла 33-те місце і отримала бронзову медаль.

Також в олімпіаді брали участь три українки від інших команд. Уляна Маланяк із Хмельниччини представляла Австрію, вона посіла 15 місце й отримала срібну медаль, тернопільчанка Каріна Ковальська, що грала за Нідерланди, посіла 92-ге місце, а одеситка Катерина Оселедець представляла Люксембург і посіла 110-те місце.

Сумарно молоді українки вибороли дві золоті, одну срібну та одну бронзову медалі. Збірна України та Польщі забрали додому найбільшу кількість нагород.

Довідково

Європейська дівоча олімпіада з інформатики (EGOI) — це міжнародний конкурс для молодих жінок, які цікавляться інформатикою тривалістю один тиждень. Олімпіада складається з двох конкурсних днів, у яких учасники розв’язують складні алгоритмічні задачі. Кожна країна-учасниця може надіслати делегацію у складі чотирьох дівчат віком до 20 років у супроводі двох тренерів.

Поїздку організувала Федерація олімпіадного програмування, а Citadel LLC повністю проспонсорувала подорож.

Джерело новини – сайт Міністерства освіти і науки України.

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×