Відбувся Всеукраїнський інформаційно-просвітницький форум «STEM and FEM»

20 жовтня 2023 року відбувся Всеукраїнський інформаційно-просвітницький форум «STEM and FEM» на базі Донецького державного університету за підтримки ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» та інших провідних інституцій.

Проблеми розвитку та успіху українських жінок-науковиць у реаліях війни, подолання кризових ситуацій та гендерних стереотипів, популяризацію наукової діяльності серед молоді, роль жінок в умовах розвитку STEM-освіти обговорили учасники Всеукраїнського інформаційно-просвітницького форуму «STEM and FEM».

З вітальним словом та доповідями виступили: Оксана Лозова, начальниця відділу STEM-освіти; Світлана Бойко, кандидатка філософських наук, старша дослідниця, завідувачка сектору авторського педагогічного новаторства відділу інноваційної діяльності та дослідно-експериментальної роботи Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти».

Учасники заходу презентували власний досвід щодо обговорення проблемних питань ролі жінок в STEM:

– аспекти кар’єрного зростання в реаліях сьогодення;

– мотивація молоді до успіху в STEM-аспекті;

– формування в молоді нового покоління digital soft skills на засадах STEM-освіти;

– роль жінки-лідерки в розвитку українського суспільства: контекст науки-освіти-бізнесу.

Участь у форумі взяли близько 360 учасників з різних областей України, які представляють понад 260 освітніх та наукових інституцій. До них долучилися жінки-науковиці, які наразі перебувають за кордоном (Австрія та Республіка Польща).

Всеукраїнський інформаційно-просвітницький форум відзначився насиченістю доповідей, енергійністю та жвавістю дискусійної платформи та визначенням подальших напрямів роботи провідних науковиць/науковців відповідно до вимог сьогодення.

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×