Відбулась Міжнародна науково-практична конференція «Наукові, методичні та організаційні виклики для закладів освіти та громадськості щодо екологічної освіти та виховання у воєнний і післявоєнний період»

 

8-9 червня 2023 року у місті Тернопіль відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Наукові, методичні та організаційні виклики для закладів освіти та громадськості щодо екологічної освіти та виховання у воєнний і післявоєнний період». До створення оргкомітету та проведення конференції долучився ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти».

Мета конференції: узагальнити та систематизувати науково-методичні розвідки за різними напрямами екологічної освіти, окреслити організаційні особливості впровадження їх у практику закладів освіти.

Виявили бажання взяти участь в конференції 105 учасників із України та зарубіжжя. Конференція відбулась в онлайн-форматі на платформі Google Meet.

Доповіді учасників виголошено за такими напрямами: 

  • Формування нових напрямів екологічної освіти та виховання в контексті впливу воєнних дій та інших наслідків на довкілля та здоров’я людей;
  • Повоєнне суспільство та еколого-патріотичне виховання – новітні аспекти взаємодії та інтерпритації – прогнози на майбутнє;
  • Оцінка впливу воєнних дій та їх наслідки на людей та довкілля України;
  • Потенціал закладів освіти України у формування екологічних компетентностей здобувачів освіти в умовах НУШ;
  • Постаті та події в контексті екологічної освіти.

Від Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» на пленарному засіданні виступила Ірина Василашко, завідувачка сектору інноваційних форм та методів діяльності педагогічних працівників відділу STEM-освіти.

Програма конференції 

Резолюція конференції

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×