Відбувся конкурс “Запроси фізику до себе…”

У співпраці Комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» та фізичного факультету Львівського національного університету ім. І. Франка з 05.12.2022 р. по 23.12.2022 р. було проведено заочні тури ІІ етапу та 08.02.2023 р. очний ІІІ етап (основний) конкурсу «Запроси фізику до себе …» у межах проєкту «STEM / STEAM навчання на уроках фізики» для учнів 8-х класів закладів загальної середньої освіти.

Враховуючи стратегію розвитку освіти Львівщини, даний захід мав за мету формування у школярів умінь розв’язувати проблемні ситуації через нетрадиційні способи планування, проєктування та пошуково-дослідницької роботи, зокрема використання STEM-освіти, створення  передумов для здобуття важливих життєвих компетентностей та стимулювання в учнів природної допитливості і творчого потенціалу.

У конкурсі взяло участь 36 команд учнів 8-х класів закладів загальної середньої освіти. З них 30 команд у ІІІ турі другого етапу та 13 команд в очному ІІІ етапі (основному).

Конкурс було підготовлено творчою групою вчителів фізики Львівщини (Ліаною Вареницею (СЗШ №41 м. Львова), Степаном Гавінським (КЗ ЛОР «Львівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут»), Іриною Галько (Добротвірський ОЗЗСО I – III  ст.), Галиною Коваль (ЛГ «Престиж», ЦПРПП м. Львова), Ольгою Микитеєк (СЗШ № 44 ім. Т. Г. Шевченка м. Львова), Іриною Нарушевич (СЗШ № 95 м. Львова), Іриною Павлів (ОЗ Судовишнянського НВК), Андрієм Созанським (СЗШ № 91 м. Львова), Василем Шевцівим (Ясенівська ЗОШ І-ІІІ ст.), Оксаною Бабюк (СЗШ №33 м. Львова), Наталею Гой (СЗШ №36 м. Львова), координаторами якої є старший викладач кафедри природничо-математичної освіти та вчитель фізики ліцею №38 ЛМР Зоряна Максимович та заступник декана фізичного  факультету ЛНУ ім. І. Франка Олег Бовгира.

Перед початком конкурсу з вітальним словом до конкурсантів звернувся директор КЗ ЛОР «ЛОІППО» Павло Хобзей, який не тільки підтримав учасників, а й вболівав за них впродовж усіх етапів конкурсу.

В межах конкурсу команди презентували STEM-проєкти (створені моделі чи прилади з підручних матеріалів для наочної демонстрації фізичного явища або фізичних законів на уроках фізики у 7-му класі та вирішення певних життєвих ситуацій); проходили квест «Світ фізики», що складався з 4 локацій: «Переплутані кубики», «Подумай і вкажи», «Подумай і зроби», де учасники проводили цікаві експерименти, які навчили їх раціонально ділитися енергією та зберігати тепло в умовах планових відключень електроенергії та «Подумай і відгадай».

За результатами конкурсу 6 команд  8-х класів були нагороджені Дипломами І-ІІІ ступенів, 7 команд – Дипломами учасника, а їх учителі-координатори  Грамотами та Подяками Департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації.

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×