Заклади загальної середньої освіти розпочали оформлення результатів незалежного вибору педагогічними працівниками підручників і посібників для 1 класу 

 

23 лютого 2023 року заклади загальної середньої освіти розпочали оформлення результатів незалежного вибору педагогічними працівниками підручників і посібників для 1 класу.

Вибір здійснюється згідно з наказом МОН від 30.09.2022 № 869 “Про конкурсний відбір підручників (крім електронних) та посібників для здобувачів повної загальної середньої освіти і педагогічних працівників у 2022-2023 роках (1 клас)” (зі змінами).

Нагадаємо, що впродовж шести календарних днів проводилися презентації авторських концепцій підручників, поданих на конкурсний відбір підручників (крім електронних) та посібників для здобувачів повної загальної середньої освіти і педагогічних працівників у 2022-2023 роках (1 клас). Представники авторських колективів розповіли про особливості реалізації навчальної програми за створеним підручником, охарактеризували специфіку й унікальність навчальних видань.

“Міністерство освіти і науки України зацікавлено у самостійному і свідомому виборі навчальної літератури педагогічними колективами. Сподіваємось, що цей вибір буде враховувати особливості учнівських колективів, професійну майстерність та методичні інтереси педагогів, специфіку діяльності закладу освіти”, – про це йдеться у повідомленні телеграм-каналу МОН. Також зазначається, що Міністерство освіти і науки України, ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» прагнуть забезпечити рівні можливості участі у конкурсному відборі для кожного навчального видання. У разі виникнення ситуації можливого тиску на педагогічні колективи задля впливу на вибір конкретного підручника чи посібника просимо повідомляти Міністерство освіти і науки України та ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти».

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×