Презентації авторських концепцій підручників для 1 класу

 

Запрошуємо педагогічних працівників, учнів та батьків переглянути презентації авторських концепцій підручників для 1 класу.

Міністерство освіти і науки України розпочало чергове коло оновлення  навчально-методичного забезпечення освітнього процесу в 1-4 класах. Наказом МОН від 30.09.2022 № 869 (зі змінами) оголошено конкурсний відбір підручників (крім електронних) та посібників для здобувачів повної загальної середньої освіти і педагогічних працівників у 2022-2023 роках (1 клас). Він відрізняється від попередніх конкурсних відборів підручників тим, що закладам загальної середньої освіти окрім підручників з іноземних мов і мов корінних народів та національних меншин, інтегрованих курсів «Я досліджую світ» і «Мистецтво» для вибору пропонуються навчальні посібники «Українська мова. Буквар» (до 6 частин) і «Математика» (до 3 частин), які цілісно синтезують функції підручника і робочого зошита в одному виданні.

Оскільки такі навчальні посібники мають свої особливості та вперше пропонуються для масового впровадження в шкільній практиці, перед здійсненням їх вибору радимо педагогічним колективам ознайомитися з концептуальними особливостями навчальних видань нового покоління для учнів 1-2 класів закладів загальної середньої освіти, що описані в Методичних рекомендаціях щодо розроблення навчальних посібників для 1-2 класів закладів загальної середньої освіти, які заплановано видавати за кошти державного бюджету у 2023, 2024 роках (лист ДНУ «ІМЗО» від 21.06.2022 № 22.1/10-790).

Упродовж шести календарних днів (за графіком) проводитимуться презентації авторських концепцій підручників, поданих на конкурсний відбір підручників (крім електронних) та посібників для здобувачів повної загальної середньої освіти і педагогічних працівників у 2022-2023 роках (1 клас).

Представники авторських колективів розкажуть про особливості реалізації навчальної програми за створеним підручником, охарактеризують специфіку й унікальність цього навчального видання.

Презентації авторських концепцій підручників організовано відповідно до пункту 9 розділу IV Порядку конкурсного відбору підручників (крім електронних) та посібників для здобувачів повної загальної середньої освіти і педагогічних працівників, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 21.09.2021 № 1001.

Презентації відбуватимуться на YouTube-каналі ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти».

Поставити запитання авторам можна на сторінці ДНУ “ІМЗО” у facebook

 

Графік презентацій авторських концепцій підручників та посібників, поданих на конкурсний відбір підручників (крім електронних) та посібників для здобувачів повної загальної середньої освіти і педагогічних працівників у 2022-2023 роках (1 клас)

 

Дата, час Назва
13.02.2023

13:00

«Українська мова. Буквар» навчальний посібник для 1 класу закладів загальної середньої освіти (до 6-и частин);

«Українська мова» навчальний посібник для 1 класу з навчанням румунською мовою закладів загальної середньої освіти (до 6-и частин, з аудіосупроводом);

«Українська мова» навчальний посібник для 1 класу з навчанням угорською мовою закладів загальної середньої освіти (до 6-и частин, з аудіосупроводом)

14.02.2023

13:00

«Математика» навчальний посібник для 1 класу закладів загальної середньої освіти (до 3-х частин)

 

15.02.2023

14:00

«Англійська мова» підручник для 1 класу закладів загальної середньої освіти (з аудіосупроводом);

«Німецька мова» підручник для 1 класу закладів загальної середньої освіти (з аудіосупроводом);

«Французька мова» підручник для 1 класу закладів загальної середньої освіти (з аудіосупроводом)

16.02.2023

13:00

«Я досліджую світ» підручник інтегрованого курсу для 1 класу закладів загальної середньої освіти (до 2-х частин)

17.02.2023

14:00

«Мистецтво» підручник інтегрованого курсу для 1 класу закладів загальної середньої освіти

 

20.02.2023

13:00

«Молдовська мова. Буквар» підручник для 1 класу закладів загальної середньої освіти (до 2-х частин);

«Польська мова. Буквар» підручник для 1 класу з навчанням польською мовою закладів загальної середньої освіти (до 2-х частин);

«Румунська мова. Буквар» підручник для 1 класу закладів загальної середньої освіти (до 2-х частин);

«Болгарська мова» підручник для 1 класу закладів загальної середньої освіти;

«Гагаузька мова» підручник для 1 класу закладів загальної середньої освіти;

«Мова іврит» підручник для 1 класу закладів загальної середньої освіти;

«Новогрецька мова» підручник для 1 класу закладів загальної середньої освіти;

«Польська мова» підручник для 1 класу закладів загальної середньої освіти

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×