Перший в Україні Центр освіти та піклування про дітей дошкільного віку на базі ЗВО відкрили у Полтавській політехніці

 

У Полтавській політехніці відкрито перший в Україні Центр освіти та піклування про дітей дошкільного віку на базі закладу вищої освіти. Дошкільнята навчатимуться за унікальними методиками програми Mr.Leader, затвердженими МОН України, а на факультеті філології, психології та педагогіки реалізується новий проєкт, пов’язаний із підготовкою фахівців за спеціальностями «Дошкільна освіта» і «Психологія», який ляже в основу модернізації української системи дошкільної освіти.

4 жовтня у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулось урочисте відкриття інноваційного центру — Центру освіти та піклування про дітей дошкільного віку. Подія відбулась в рамках Меморандуму про взаєморозуміння і співробітництво, який університет нещодавно підписав з ТОВ «МР. ЛІДЕР ГЛОБАЛ» задля об’єднання зусиль з метою сприяння розвитку в Україні якісної дошкільної освіти й піклування, формування і підтримки їхніх високих стандартів у країні, забезпечуючи та покращуючи рівний доступ різних категорій дітей до освіти.

У церемонії відкриття дитячого Центру взяли участь почесні гості: автор програми та засновником бренду Mr. Leader — народний депутат України, Голова підкомітету з питань раннього розвитку та дошкільної освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Володимир Воронов, народний депутат України, член Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, керівник Полтавського обласного осередку партії «Слуга народу» Олексій Устенко, народний депутат України, Член Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Андрій Боблях та генеральна директорка компанії ТОВ «МР. ЛІДЕР ГЛОБАЛ», доктор філософії Наталія Піканова.

З відкриттям спеціальностей «Дошкільна освіта» та «Психологія» увага науковців зосереджена навколо питання впровадження сучасних педагогічних технологій. Для студентів Центр стане унікальним майданчиком з поглибленого вивчення сучасних підходів та методик у роботі з дітьми дошкільного віку, формування Hard skills здобувачів вищої освіти спеціальностей 012 «Дошкільна освіта» та 053 «Психологія».

“Я впевнено стверджую, що даний проєкт — основа нового українського дитячого садочку. Полтавська політехніка є пілотним проєктом, і саме тут відкрито перший такий центр за унікальною інноваційною методикою. Ця система комплексної освіти й піклування за дітьми затверджена Міністерством освіти і науки України. Водночас він має велике практичне значення. По-перше, перед студентами спеціальностей „Дошкільна освіта“ та „Психологія“ відкриваються нові унікальні можливості навчатися за передовими технологіями, яких поки ще не має жоден університет, але які після відкриття в Полтавській політехніці, я думаю, будуть з’являтися по всій Україні. Наші студенти будуть працювати із системою, якою наразі користуються понад 23 тисячі осіб як на теренах України, так і поза її межами. По-друге, на жаль, на сьогодні ми працюємо в умовах повномасштабного вторгнення. Кожній матері страшно залишити дітей десь на відстані. Тож першими вихованцями Центру стануть діти наших викладачів. Діти зможуть бути поруч з батьками і під час сигналу повітряної тривоги разом перейти до укриття. Це можливість, яка в умовах сьогодення є надзвичайно актуальною”, –  розповів про проєкт ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Володимир Онищенко.

Джерело інформації – Інтернет-видання “Полтавщина” за матеріалами Медіа-центру Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×