Презентовано навчально-методичний посібник «Нова українська школа: методика навчання румунської мови у 5-6 класах закладів загальної середньої освіти на засадах компетентнісного підходу»

 

7 жовтня 2022 року відбулася онлайн-презентація навчально-методичного посібника «Нова українська школа: методика навчання румунської мови у 5-6 класах закладів загальної середньої освіти на засадах компетентнісного підходу». У заході взяли участь вчителі румунської мови та літератури (румунської і зарубіжної), науковці та методисти Чернівецької та Закарпатської областей, які здійснюють організацію освітнього процесу та методичне забезпечення вивчення румунської мови та літератури.

Посібник укладено у рамках угоди про співпрацю Чернівецької філії ДНУ «ІМЗО» та КУ «Глибоцький ЦПРПП». Він став другим у циклі посібників, створених для методичного супроводу впровадження реформи НУШ.

Авторський колектив (Олеся Намака, Марина Шапка, Марилена Зигря та Світлана Боднарюк) презентував основні ідеї посібника, теоретичні і практичні аспекти його використання.

Вчитель Боянського ліцею Родіка Дирда та професор Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Світлана Романюк відзначили практичну спрямованість матеріалів посібника.

Любов Тарангул, начальник Чернівецької філії ІМЗО, звернула увагу спільноти на необхідність створення методичних інструментів для вчителів НУШ саме вчителями-практиками.

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×