STEM-майстерня «Від STEM-освіти до міжнародного визнання»

 

В українській освіті відбуваються трансформаційні процеси, що пов’язані з реалізацією Концепції Нової української школи. Необхідною умовою якісного функціонування системи освіти є наявність висококваліфікованих педагогів, які усвідомлюють свою соціальну місію, проблеми сучасної освіти, розмірковують над пошуком шляхів і засобів підвищення якості навчання.

Питання розвитку напрямів STEM-навчання в умовах воєнного стану та перспективи проведення щорічних STEM-подій у 2023 році обговорили на STEM-майстерні «Від STEM-освіти до міжнародного визнання».

Психологиня закладу загальної середньої освіти «Безмеж» Тетяна Нікуліна поділилася з учасниками майстерні своїми спостереженнями щодо сприяння STEM-навчання формуванню в учнівства «м’яких» навичок, їхньому визначенню майбутнього професійного шляху.

Професор, викладач фізики Геттінгенського університету імені Георга Августа (Німеччина) Арнульф Квадт розповів про змагання для учнівської молоді «РІА – Physicsin Advent», які було започатковано у 2012 році. Сьогодні пізнавальні, прикладні експерименти та головоломки цього змагання розв’язують юні дослідники різних країн світу.

Про організацію участі українських школярів у змаганнях РІА докладно розповіла Наталія Казачкова, фахівець Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Вона зазначила, що у грудні 2022 року юні дослідники України будуть мати можливість розвивати свої навички науково-дослідницької та інженерної діяльності й експериментувати разом із європейськими однолітками – учасниками змагань «РІА – Physicsin Advent».

Етапи змагання «РІА – Physicsin Advent»

Докладніше ознайомитися зі змістом STEM-майстерні «Від STEM-освіти до міжнародного визнання» можна за покликанням: https://vseosvita.ua/seminar/14/cabinet

Умови змагання «РІА – Physicsin Advent» представлені у листі Інституту модернізації змісту освіти https://drive.google.com/file/d/1PodskwbcheiuLzL3kRKqX0ckD02P_a9o/view

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×