Особливості організації освітнього процесу з фізичної культури обговорили під час Всеукраїнського семінару-практикуму “Активна школа – здорова Україна”

                                                                                                                                                                                                               
17-18 серпня 2022 року відбувся Всеукраїнський семінар-практикум «Активна школа – здорова Україна» в рамках Міжнародної серпневої педагогічної науково-практичної конференції «Освіта, освітяни – незламні у війні». До заходу очно долучились представники закладів післядипломної педагогічної освіти, відповідальні за освітню галузь «Фізична культура»; керівники ЗЗСО; вчителі та викладачі фізичної культури з усіх регіонів України, а також учні 5-9 класів з НВК “Домінанта” м. Києва. Онлайн захід відвідало понад 8 тисяч вчителів фізичної культури.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   
З вітальним словом до учасників звернулися: Світлана Уфімцева – директор НВК «Домінанта»; Вадим Стеценко – голова Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України; Євген Баженков – директор Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти».
З питань організації освітнього процесу з фізичної культури, навчальних програм, планування, оцінювання,  фізкультурно-оздоровчої діяльності виступили Андрій Боляк, заступник голови Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, кандидат наук з фізичного виховання і спорту України, та Галина Коломоєць, начальник відділу науково-методичного забезпечення підвищення якості освіти ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти».
Андрій Ребрина, директор Всеукраїнського центру здоров’я населення «Спорт для всіх», презентував хід реалізації програми Президента «Здорова Україна» та співпрацю активних парків  із закладами освіти.
Взаємозв’язок урочної та позаурочної форм фізичного виховання в сучасному закладі освіти представив Андрій Боляк.
Олена Аксьонова, завідувач кафедри Запорізького інституту післядипломної педагогічної освіти, розповіла про реалізацію компетентнісного і діяльнісного підходів в процесі викладання фізичної культури в закладах освіти, вивсітлила методичні особливості проведення уроку фізичної культури в класі з інклюзивним навчанням.
Катерина Безрук, науковий співробітник лабораторії фізичного розвитку і здорового способу життя Інституту проблем виховання НАПН України, поділилася власними дослідженнями з теми «Виховний потенціал і ресурси гейміфікації у формуванні в учнів навичок збереження і зміцнення здоров’я».                                                                                                                                                                                                                                       
Під час заходу відбулося натхненне спілкування з лідером руху «Джуніор» Олександром Педаном та вручення дипломів і подяк Міністерства освіти і науки України та ГО «Джуніор» найактивнішим вчителям фізичної культури ЗЗСО.
                                                                                                                                                                                                       
Учасники заходу відвідали психологічний практикум «Техніки відновлення та психологічна підтримка вчителів, дітей та молоді під час війни», який провела Анна Богданова, тренерка ГО «Рух Олександра Педана «Джуніор». Також на заході було продемонстровано моделі уроків фізичної культури, авторські майстер класи з варіативних модулів навчальних програм – «Флорбол», «Бадмінтон», «Фризбі», «Регбі-5», «Ушу», «Сквош», «Волейбол», «Доджбол», «Падл теніс», «ЗФП з елементами дзюдо».
                                                                                                                                                                                                                   
У рамках локації було організовано виставку педагогічної літератури та спортивного інвентарю.
Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×