Срібна і три бронзові медалі, одна Почесна грамота – результати наших школярів у 52-й Міжнародній фізичній олімпіаді

 

У Швейцарії завершилася 52-а Міжнародна фізична олімпіада, яка проходила дистанційно. Уперше в історії цих престижних міжнародних змагань тур фізичного експерименту було проведено з використанням комп’ютерної симуляції. Контроль за виконанням експериментальних завдань на екранах комп’ютерів учасників вперше здійснювався за допомогою вебкамер.

До участі в олімпіаді міжнародний оргкомітет допустив 77 команд. У змаганнях взяли участь 368 школярів із різних країн світу.

Українську команду представили п’ять школярів, які здобули одну срібну, три бронзові медалі та одну Почесну грамоту.

Срібну медаль виборов Андрій Никифорчин, учень 11 класу Ліцею ім. Миколи Сабата Івано-Франківської міської ради.

Бронзові медалі отримали: Марина Богдан, учениця 10 класу Херсонського фізико-технічного ліцею Херсонської міської ради; Олександр Лазоренко, учень 11 класу Природничо-наукового ліцею № 145 Печерського району м. Києва; Діана Зазубик, учениця 10 класу Ліцею № 5 Івано-Франківської міської ради.

Володимир Голоднік, учень 11 класу Львівського фізико-математичного ліцею-інтернату при Львівському національному університеті імені Iвана Франка, отримав Почесну грамоту Міжнародної фізичної олімпіади.

Протягом двох місяців, що передували олімпіаді, українських учнів інтенсивно готували найкращі вчителі та науковці-фізики з усієї України. Підготовка та забезпечення участі команди у змаганнях здійснювалися фактично на волонтерських засадах з високою сумлінністю та самовіддачею.

В Україні змагання проходили на базі факультету радіофізики, електроніки та комп’ютерних систем Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Підготовка здійснювалася відповідно до вимог міжнародного оргкомітету. Витрати, пов’язані проживанням та харчуванням учасників, взяв на себе випускник фізичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, а нині бізнесмен та громадський діяч Віктор Куртєв. Також він надав допомогу щодо забезпечення змагань певним обладнанням та пристроями.

Керували командою України та брали участь у роботі міжнародного оргкомітету олімпіади Борис Кремінський, доктор педагогічних наук, головний науковий співробітник ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», та Ігор Анісімов, професор, доктор фізико-математичних наук, завідувач кафедри Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Асистенти команди: Ігор Дмитрук, професор, доктор фізико-математичних наук, завідувач кафедри Київського національного університету імені Тараса Шевченка, та вчитель фізики Олексій Овсянніков.

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×