14 березня стартувало «Навчання без меж» – спільний освітній проєкт Міністерства освіти і науки України, Міністерство культури та інформаційної політики України, українських телеканалів ПЛЮСПЛЮС, «Піксель» та регіональних каналів Суспільне мовлення, а також платформ онлайн-телебачення MEGOGO https://megogo.net/ua, Kyivstar ТБ https://tv.kyivstar.ua/ua/, 1+1 video https://1plus1.video/ та SWEET.TV https://sweet.tv/.

Проєкт передбачає трансляцію відеоуроків для школярів 5-11 класів.

«Вісімнадцятий день триває жорстока війна рф проти України. Збройні сили України та загони тероборони гідно тримають оборону нашої держави та дають відсіч окупантам! Зараз наше завдання організувати та запустити освітній процес, принаймні там, де дозволяє безпекова ситуація. Для цього ми об’єднали зусилля з колегами та партнерами й підготували додаткові інструменти для дистанційної освіти, як от проєкт «Навчання без меж», – зазначив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Освітній процес у більшості регіонів буде відновлений. Він буде проходити з використанням технологій дистанційного навчання. Для зручності організації цього процесу для великої кількості дітей, зокрема евакуйованих, Міністерство освіти і науки України спільно з компанією Google Україна створили Всеукраїнський онлайн розклад bit.ly/3I05Qup. Інтерактивний розклад містить посилання на матеріали з різних ресурсів (Всеукраїнська школа онлайн, телеуроки, підручники тощо) для предметів згідно з календарно-тематичним плануванням. Докладніше: bit.ly/3w6G99f

 

Також поновлює навчальний процес позашкільна освіта України.

Український державний центр національно-патріотичного виховання, краєзнавства та туризму учнівської молоді, Національний центр «Мала академія наук України», Національний еколого-натуралістичний центр, Український державний центр позашкільної освіти у співпраці з обласними, міськими, районними закладами позашкільної освіти організовують заняття для різних категорій учнівської молоді.

Долучитися до занять може будь-хто, незалежно від того, чи займається дитина в закладі позашкільної освіти. Всі заняття будуть знаходитися у вільному доступі.

Розклад занять та інформацію про доступ до відповідних ресурсів (відеоматеріалів, онлайн-занять, презентацій тощо) розміщено на сайтах відповідних державних центрів.

Із розкладом на цей тиждень можна ознайомитися:

«У найскладніший для України час МОН спільно з партнерами розробляють платформи, різні канали комунікації, аби діти мали змогу навчатися. Завдяки дистанційним технологіям, ЮНІСЕФ запускає дитячий садок НУМО для дошкільнят. Цей проєкт є платформою, на якій батьки та вихователі зможуть знайти усі необхідні розвивальні матеріали у відкритому доступі. Для нас важливо, щоб, незважаючи на складнощі, вже з раннього віку освіта для української малечі була комфортною, корисною та цікавою», – зазначив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.
UNICEF Ukraine разом із Міністерством освіти й науки запустили дитячий онлайн-садок НУМО з відеозаняттями для дітей віком від 3 до 6 років. Перший випуск доступний до перегляду на YouTube-каналах МОН bit.ly/3tXsgYb та ЮНІСЕФ https://youtu.be/t6iN1uGYeV8 і на платформі MEGOGO https://megogo.net/ua/view/18037755. Ініціатива допоможе батькам зайняти дитину пізнавальними та розвивальними активностями і, наскільки це можливо, відволікти від війни.
Докладніше: bit.ly/3i1Lt5s

За матеріалами Міністерства освіти і науки України

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×