Відбулося засідання робочої групи з доопрацювання програми Президента України «Здорова Україна»

14 грудня 2021 року під головуванням Міністра Кабінету Міністрів України Олега Немчінова відбулося засідання робочої групи з доопрацювання програми Президента України «Здорова Україна». У засіданні, проведеному онлайн, взяла участь Галина Коломоєць, начальник відділу науково-методичного забезпечення підвищення якості освіти ДНУ “Інститут модернізації змісту освіти”. Члени робочої групи обговорили завдання за напрямом «Реформи в освіті – здорові та активні діти та молодь».
Одними із першочергових завдань учасники засідання визначили залучення учнів та студентів до здорового способу життя, щоденної рухової активності, занять фізичною культурою та спортом. Йшлося про створення спортивних гуртків і секцій з різних видів спорту, груп загальної фізичної підготовки та лікувальної фізичної культури, спортивних клубів, які діють на базі закладів освіти.
Під час засідання наголошувалося на створенні умов для залучення здобувачів освіти до самостійних занять руховою активністю та фізичними вправами, розвитку взаємозв’язку урочної та позаурочної форм роботи. Окремо учасники засідання розглянули питання щодо упровадження в освітній процес закладів загальної середньої освіти модельної навчальної програми та інших програм з фізичної культури, а також забезпечення закладів освіти спортивним інвентарем і обладнанням.
Члени робочої групи акцентували на важливості залучення педагогічних працівників для ведення здорового способу життя, підтримки фізичної форми, занять фітнесом чи іншими видами рухової і фізичної активності, участі у фізкультурно-оздоровчих заходах, а також підвищення їхньої кваліфікації з питань фізичної культури і виховання.
Серед інших актуальних питань учасники обговорили питання цифровізації спортивних процесів в освіті, а також упровадження нових форм організації наукової діяльності у сфері фізичної культури та спорту.
Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×