Профорієнтація – серед найважливіших подій у сфері освіти

Асоціація інноваційної та цифрової освіти щороку підбиває підсумки найважливіших подій у сфері освіти. Серед них відзначено події, співорганізатором яких є Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти», а саме:

 Проєкт року

Понад 50% українців працюють не за фахом. Саме це стало передумовою для визначення профорієнтації одним з основних пріоритетів діяльності Міністерства освіти і науки України. У 2021 році був запроваджений Всеукраїнський проєкт з профорієнтації та побудови кар’єри «Обери професію своєї мрії».

Проєкт стартував 11 серпня. Кожен учень старших класів отримав можливість сформувати власний «Паспорт Здібностей». Цей крок допоможе молоді свідомо обирати професію, у якій вона стане успішною.

В Україні створено ефективний «соціальний ліфт», який з’єднає заклади освіти та роботодавців, і стане основою формування системного Кадрового Резерву України та реформи старшої профільної школи в рамках Нової Української Школи (НУШ).

 Подія року

Понад півмільйона школярів стали учасниками першого Всеукраїнського уроку з профорієнтації, який відбувся у прямому етері 12 жовтня.

Захід ініціювало Міністерство освіти і науки України спільно з Інститутом модернізації змісту освіти. Власними історіями успіху з молоддю поділилися  Євген Клопотенко, який входить до топ-50 кухарів світу, та Олімпійський Чемпіон – Жан Беленюк.

Урок переглядали у всіх закладах освіти України. Подія увійшла до Національної Книги Рекордів, як наймасовішій урок в Україні.

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×