Нагороджено переможців XIII Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, які проживають за межами України

 

18 січня 2024 року Міністерство освіти і науки України, Інститут модернізації змісту освіти спільно з Міністерством закордонних справ України провели онлайн-зустріч з переможцями XIII Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка з числа українців, які проживають за кордоном.

Юних поціновувачів української мови, творчості Великого Кобзаря та їхніх наставників із Італії, Йорданії, Литви, Канади, Польщі, Швеції, Фінляндії, Швейцарії, Японії привітали:

  • Ольга Будник, Радник-уповноважений Президента України з питань Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту;
  • Михайло Винницький, заступник Міністра освіти і науки України;
  • Тарас Кремінь, Уповноважений із захисту державної мови;
  • Юрій Завалевський, перший заступник директора Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти»;
  • Олена Ващенко, начальник управління української всесвітньої спільноти і гуманітарних ініціатив Міністерства закордонних справ України;
  • Дмитро Дроздовський, науковий співробітник Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка Національної академії наук України, голова журі конкурсу.

Гості урочистостей подякували всім учасникам за високі здобутки у виконанні завдань.

30 переможців цього інтелектуального змагання нагороджені дипломами Міністерства освіти і науки України, що надіслані через дипломатичні представництва України за кордоном.

Держава в найскладніші часи випробувань дбає про збереження української ідентичності й підтримує здобутки талановитої молоді на всеукраїнському та міжнародному рівнях, об’єднуючи українців в усьому світі.

Джерело – сайт Міністерства освіти і науки України.

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×