16 грудня стартував прийом комплектів конкурсних матеріалів на конкурсний відбір підручників для 9 класу

 

В Інституті модернізації змісту освіти працює комісія з прийому комплектів конкурсних матеріалів.

Конкурсний відбір підручників (крім електронних) для здобувачів повної загальної середньої освіти відбувається за новим порядком, який затверджено наказом Міністерства освіти і науки від 21 вересня 2021 року № 1001 та зареєстровано в Міністерстві юстиції 11 листопада 2021 року за №1483/37105.

На Конкурс подаються підручники/посібники, яким надано гриф відповідно до Порядку надання грифів навчальній літературі та навчальним програмам, затвердженого наказом МОН від 20 липня 2020 року № 931, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 11 листопада 2020 року за № 1119/35402, на підставі експертних висновків комплексної експертизи.

Конкурсний відбір буде проводиться у два етапи:

I етап – вибір закладами освіти підручників за їх електронними версіями;

II етап – проведення експертизи художньо-технічного редагування підручників. Увага звертатиметься на дотримання санітарно-гігієнічних вимог до художнього оформлення та поліграфічного виготовлення підручника, забезпечення єдиного стилю, оригінальності, доцільності, сучасності та логічного розміщення ілюстративного матеріалу.

З 22 по 29 грудня 2021 року проводитимуться онлайн-презентації авторських концепцій підручників 9 класу, поданих на конкурсний відбір. Упродовж п’яти календарних днів (за графіком) представники авторських колективів розкажуть про особливості реалізації навчальної програми за створеним підручником, охарактеризують специфіку й унікальність цього навчального видання. Трансляція відбуватиметься на You-tube-каналі ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти».

Детальніше про Конкурсний відбір підручників:

https://imzo.gov.ua/konkursnyy-vidbir-posibnykiv-ta-pidruchnykiv-dlia-zdobuvachiv-povnoi-zahal-noi-seredn-oi-osvity-i-pedahohichnykh-pratsivnykiv/

 

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×