ІІІ Регіональний фестиваль STEM-освіти

ІІІ Регіональний фестиваль STEM-освіти відбувся 12 жовтня 2021 року в Івано-Франківському національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка. Співорганізаторами фестивалю виступили Обласний інститут післядипломної педагогічної освіти Івано-Франківській області та відділ STEM-освіти ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти».

Метою заходу стало ознайомлення й популяризація інноваційних освітніх технологій та STEM-проєктів, пошук і підтримка перспективного досвіду STEM-освіти, творчих і наукових проєктів школярів та педагогічних працівників; створення умов для формування й розвитку інтелектуального потенціалу обдарованої учнівської молоді.

На STEM-фестивалі було представлено творчий тандем закладів загальної середньої, вищої і позашкільної освіти. Зазначалося, що спільні здобутки – це історія успіху педагогічної спільноти Івано-Франківщини.

У фестивалі взяли участь здобувачі освіти, які навчаються у закладах загальної середньої, професійно-технічної та позашкільної освіти.

Інноваційний досвід STEM-освіти презентували викладачі Прикарпатського національного університету імені В. Стефаника, Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, Університету Короля Данила.

Працівники Центру освітніх інновацій Івано-Франківської міської ради презентували STEM-проєкти, організували проведення майстер-класів, дослідів, експериментів. Представники Центру гармонійного розвитку (м. Тернопіль) презентували проєкт «Без обмежень», а педагоги МЦНТТ продемонстрували інновації в авіамоделюванні, робототехніці. На фестивалі було представлене сучасне STEM-обладнання, працювала STEM-виставка.

У рамках фестивалю було представлено 42 STEM-проєкти у номінаціях: «Математика», «Технології», «Наука», «Інженерія», «Мистецтво». За оцінками журі визначено 10 призерів:

  • Коломийський ліцей № 9 (директорка – Ганна Пасічна);
  • Міський центр науково-технічної юнацької та дитячої творчості (директор – Іван Мних);
  • Івано-Франківський ліцей №20 (директор – Дмитро Скиданчук);
  • ВПУ №21 (директор – Михайло Баб’як);
  • Івано-Франківський ліцей №24 (директор – Ігор Мельничук);
  • Центр освітніх інновацій (директорка – Марія Починок);
  • Івано-Франківський ліцей №11 (директорка – Наталія Романишин);
  • Католицький ліцей Св.Василія Великого (директор – О.Маркіян Букатчук);
  • Івано-Франківський ліцей №6 ім.І.Ревчука (директорка – Леся Гринів).

Всіх учасників STEM-фестивалю відзначено грамотами, подяками, цінними призами.

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×