«Технофест – 2021»: у Чернівцях відбулося свято дитячої технічної творчості

 

1 червня 2021 року на базі Чернівецького обласного краєзнавчого музею відбувся фестиваль науки і техніки «Технофест – 2021», присвячений Міжнародному Дню захисту дітей, організований Чернівецьким обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді (ЧОЦНТТУМ) спільно з Чернівецьким обласним краєзнавчим музеєм, за сприяння Департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА та Чернівецької філії ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» як підсумкове узагальнення роботи ЧОЦНТТУМ з популяризації STEM-освіти та STEM-орієнтованого навчання упродовж 2020/2021 н.р.

Організатори фестивалю мали на меті показати, що сучасному суспільству необхідні технічні науки; вони можуть бути доступними і цікавими, варто лише не тільки подавати теорію, а захоплювати, розважати, розкривати таємниці фізики, хімії, біології та інших природничих наук для дітей і молоді, використовуючи для цього навіть підручні матеріали.

Протягом дня просто неба на головній пішохідній вулиці міста Чернівці – вулиці Ольги Кобилянської – керівники технічних гуртків ЧОЦНТТУМ, їх вихованці проводили цікаві досліди, наочні демонстрації різноманітних законів фізики, хімії і математики, а також експонувалася виставка дитячої технічної творчості.

Усі охочі мали унікальну нагоду не лише спостерігати за перебігом експериментів, а й виконати їх особисто, дізнатись про незвичайні властивості речовин, які ми щодня використовуємо у побуті.

Провідним напрямком STEM-освіти на сьогодні вважається робототехніка. Адже вона присутня всюди у повсякденному житті.

Вихованці гуртків робототехніки ЧОЦНТТУМ продемонстрували сучасне високотехнологічне обладнання, проєкти по використанню роботів у житті людини, провели змагання автономних роботів-сумоїстів, збудованих на платформі Lego та робоавтомобілів, збудованих на платформі Arduino.

Відвідувачі фестивалю мали можливість спробувати самостійно їх конструювати та програмувати, а також друкувати сувеніри на 3D-принтері.

На мінітрасі відбувалися перегони трасових автомоделей, виготовлених гуртківцями ЧОЦНТТУМ.

Величезну цікавість викликала виставка робіт вихованців гуртка «Художня кераміка» ЧОЦНТТУМ і майстер-класи з гончарства.

Відвідувачі також могли сфотографуватись у цікавих масках від вихованців гуртка «Моделювання та конструювання одягу» ЧОЦНТТУМ, пройти цікаві квести, скуштувати солодку вату та попкорн.

А для вихованців гуртків ЧОЦНТТУМ, які презентували власні творчі роботи, працівники Чернівецького обласного краєзнавчого музею провели цікаві екскурсії.

В організації та проведенні фестивалю науки і техніки «Технофест – 2021» взяла участь Інна Дутчак – старший науковий співробітник Чернівецької філії ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», кандидат історичних наук, доцент.

STEM – це один із трендів у світовій освіті, що передбачає змішане середовище навчання, і показує дитині, як застосовувати науку, техніку, освіту, творчість воєдино в повсякденному житті.

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×