Підсумкова онлайн-науково-практична конференція за результатами ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу авторських програм практичних психологів і соціальних педагогів «Нові технології у новій школі» у номінації «Розвивальні програми»

 

12 серпня 2021 року відділ наукового та навчально-методичного забезпечення змісту позашкільної освіти та виховної роботи ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» провів підсумкову онлайн-науково-практичну конференцію за результатами ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу авторських програм практичних психологів і соціальних педагогів «Нові технології у новій школі» у номінації «Розвивальні програми». До організації конференції долучився Державний заклад вищої освіти «Університет менеджменту освіти» НАПНУ.

Подія об’єднала переможців (І місце), призерів (ІІ, ІІІ місця), учасників ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу, членів центрального організаційного комітету, журі ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу, керівників (директорів) навчально-методичних центрів/кабінетів/лабораторій психологічної служби.

Привітав учасників заходу Віктор Сальков, в. о. керівника експертної групи з питань позашкільної та інклюзивної освіти директорату дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти МОН України.

Євген Баженков, директор ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» побажав міцного здоров’я, творчого натхнення у нелегкій та відповідальній роботі, плідних та реальних здобутків, високої професійної майстерності. Він зазначив, що практичні психологи і соціальні педагоги виконують важливу роль у вирішенні основних завдань освітнього процесу, надаючи доступні і якісні послуги у сфері психології й соціальної роботи, спрямовані на створення умов для повноцінного й гармонійного розвитку особистості.

Ольга Флярковська, начальник відділу наукового та навчально- методичного забезпечення змісту позашкільної освіти та виховної роботи ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», кандидат педагогічних наук долучилася до привітань учасників та акцентувала увагу на умовах проведення Всеукраїнського конкурсу авторських програм практичних психологів і соціальних педагогів «Нові технології у новій школі» у номінації «Просвітницькі програми» у 2021/2022 н.р. (наказ МОН від 01.07.2021 № 751 «Про проведення Всеукраїнського конкурсу авторських програм практичних психологів і соціальних педагогів «Нові технології у новій школі» у номінації «Просвітницькі програми»).

Мельничук Вікторія, завідувач сектору соціально-педагогічної роботи відділу наукового та навчально- методичного забезпечення змісту позашкільної освіти та виховної роботи ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» ознайомила учасників заходу із програмою та нагадала, що метою конкурсу є поширення кращого досвіду, оптимізація інноваційної діяльності працівників психологічної служби, підвищення професійної компетентності, якості програм, престижності професії практичних психологів та соціальних педагогів психологічної служби у системі освіти України.

До нагородження учасників ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу авторських програм практичних психологів і соціальних педагогів «Нові технології у новій школі» у номінації «Розвивальні програми» долучився Міжнародний благодійний фонд Parimatch Foundation.

У рамках конференції виступили з короткими презентаціями авторських програм і переможці та призери ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу авторських програм практичних психологів і соціальних педагогів «Нові технології у новій школі» у номінації «Розвивальні програми».

До участі у заході зі словами вітання доєдналися члени журі ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу. Зокрема, Олена Бондарчук, завідувач кафедри психологічного управління Державного закладу вищої освіти «Університет менеджменту освіти» Національної академії педагогічних наук України, доктор психологічних наук, професор та Катерина Бояршинова, керівник Психологічної служби Київського державного університету імені Т. Г. Шевченка, президент Незалежної асоціації психологів (IAP).

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×